:

Hur påverkas vi av växthuseffekten?

Innehållsförteckning:

  1. Hur påverkas vi av växthuseffekten?
  2. Hur påverkas jorden av den förstärkta växthuseffekten?
  3. Vad lurades Snövit att äta?
  4. Hur påverkas miljön av växthuseffekten?
  5. Hur påverkas isbjörnarna av växthuseffekten?

Hur påverkas vi av växthuseffekten?

Den största delen av dagens utsläpp av växthusgaser kommer från industrin, byggnader, transporter och den el- och värmeproduktion som sker för att förse dessa med energi. Fossila bränslen orsakar tre fjärdelar av de totala växthusgasutsläppen. En fjärdel av utsläppen orsakas av avskogning, jordbruk och djurhållning.

Hur påverkas jorden av den förstärkta växthuseffekten?

När mängden växthusgaser i atmosfären ökar förstärks växthuseffekten. Det är som att lägga en extra filt över jorden, vilket leder till att jordens medeltemperatur ökar. Det är den här temperaturökningen som kallas global uppvärmning och den globala uppvärmningen är orsaken till att klimatet förändras.

Vad lurades Snövit att äta?

Drottningen, som också är en häxa, förvandlar sig till en gammal gumma och ger Snövit ett förtrollat äpple som gör att Snövit hamnar i ett komaliknande tillstånd.

Hur påverkas miljön av växthuseffekten?

Detta gör att ekosystemen inte hinner anpassa sig i takt med klimatförändringarna. Det innebär att det finns en risk att vi får en betydande förlust av biologisk mångfald, det vill säga att djur och växter dör ut, vilket medför mindre tåliga och produktiva ekosystem.

Hur påverkas isbjörnarna av växthuseffekten?

På grund av växthusgaser i atmosfären smälter den arktiska havsisen tidigare varje år vilket ger isbjörnarna kortare tid att jaga och bygga upp fettreserverna inför sommaren. Dessutom har vinterisen börjat frysa till 3-4 veckor senare än normalt på många ställen.