:

Vilken torktumlare ska man välja?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken torktumlare ska man välja?
  2. Vad behövs för en Värmepumpstumlare?
  3. Vad är bäst kondenstumlare eller Värmepumpstumlare?
  4. Hur många grader är det i en torktumlare?
  5. Vad gör en torktumlare?
  6. Vad är en torktumlare rätt för dig?
  7. Vilka Torktumlare är bäst i test?
  8. Vilken torktumlare blev bäst i test 2020?

Vilken torktumlare ska man välja?

Vi har utsett tre testvinnare - Electrolux EW2C3R71 blir bästa kondenstumlare. Miele Softtronic T8302 blir bästa frånluftstumlare och Miele TCE530 WP ActivePlus blir bästa värmepumpstumlare.

Vad behövs för en Värmepumpstumlare?

Värmepumpstumlaren är enkel att installera Ytterligare en fördel med värmepumpstumlaren är att ingen extern ventilation krävs. Maskinen behöver inget mer än ett eluttag, vilket gör den väldigt enkel att installera. Rådfråga dock fackman om hur installationen bör gå till för att det ska bli rätt och säkert.

Vad är bäst kondenstumlare eller Värmepumpstumlare?

En värmepumpstumlare avfuktar luften och återanvänder sedan värmen. På det här sättet är denna tumlare bättre ur en miljö- och energisynpunkt. En frånluftstumlare fungerar ungefär som en kondenstumlare, men är inte lika energieffektiv.

Hur många grader är det i en torktumlare?

En normal torktemperatur i torktumlare ligger runt 70°C för att torka kläderna på ett skonsamt sett. Vid val av lågtemperaturtorkning sänks temperaturen till ca 60°C men då förlängs naturligtvis även torktiden. Värmepumptumlare använder sig av ytterligare ca 5 grader lägre temperatur.

Vad gör en torktumlare?

En torktumlare är en el-torkare, som genom varm luft och ventilation eller kondensering av den fuktiga luften, ser till att din tvätt torkar. Em frånluftstumlare suger luft in, som värms upp. De fuktiga och våta kläderna torkas av den varma luften, medan det snurrar runt i torktumlaren.

Vad är en torktumlare rätt för dig?

  • Då är en torktumlare helt rätt för dig! En stor fördel med torktumlare är dessutom att de räddar ditt hem från fukt motsvarande ca 400 liter vatten per år, om man jämför med att torka tvätten på en torkställning. Dessa 100-tals liter vatten kan göra stora skador i huset när det gäller mögel och fukt.

Vilka Torktumlare är bäst i test?

  • I de tester som är utförda under 2010-talet är det framför allt tre tillverkare som utmärker sig positivt genom att återkommande få toppresultat och bli utsedda till bäst i test. De tillverkare som enligt experterna gör de bästa torktumlarna just nu är Bosch, Miele och Siemens.

Vilken torktumlare blev bäst i test 2020?

  • Testvinnare i topplistan för torktumlare som blev bäst i test 2020 1:a LG modell RC80U2AV0W. Med sin kapacitet på 8 kg kan denna torktumlare från LG klara behovet hos ett hushåll på fler än 5 personer utan problem. Torktumlaren är märkt med energiklass A+++ och du kan därmed vara säker på att ha valt en energisnål och miljövänlig modell.