:

Hur får jag murgrönan att klättra?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får jag murgrönan att klättra?
  2. Hur mycket ska man vattna murgröna?
  3. Vilka växter trivs med murgröna?
  4. Vad passar till murgröna?
  5. Varför växer inte murgrönan?

Hur får jag murgrönan att klättra?

Klättrar gör de med hjälp av häftrötter. Ingen uppbindning eller klätterstöd behövs, men man kan bygga spaljéer om ingen vägg finns att klättra mot. En fördel med murgröna är att den är städsegrön (vintergrön och behåller sina blad året om).

Hur mycket ska man vattna murgröna?

Den trivs om den får stå lite fuktigt, torkar den ut för mycket kommer bladen torka ihop och plantan blir brun. För att höja luftfuktigheten mår murgrönan bra av att duschas då och då, speciellt under perioder då det är torrt och varmt.

Vilka växter trivs med murgröna?

Murgröna är en mångsidig städsegrön (=behåller sina blad på vintern) klätterväxt. Den kan användas på många sätt och är vacker att plantera tillsammans med sommarblommor, eller att sätta ute i trädgården där de får växa upp mot ett träd, spalje, båge eller vägg.

Vad passar till murgröna?

Välj växter som du tycker passar fint ihop eller köp en färdigkomponerad kruka. Gör du en egen blandning, ta gärna med något prydnadsgräs och växter som är vackra även utan blommor. Exempel på en bra stomme är alla typer av prydnadsgräs, alunrot, palettblad, lavendel och murgröna.

Varför växer inte murgrönan?

Kanske får den tillräckligt med fukt, annars behöver du vattna under torrperioder för att den ska etablera sig ordentligt. För att sätta fart på tillväxten funkar ett kväverikt gödslingsmedel som hönsgödsel perfekt för murgröna.