:

Hur delar man på en marksten?

Innehållsförteckning:

  1. Hur delar man på en marksten?
  2. Vilka lager brukar läggas ut innan man lägger marksten?
  3. Vad kostar det att lägga marksten?
  4. Hur gjuter man kantsten?
  5. Hur formar man sten?
  6. Hur djupt ska man gräva för att lägga plattor?

Hur delar man på en marksten?

10.Om du behöver dela en marksten så använd en huggmejsel och en hammare av trä eller plast. 11. Det är i kanterna som man kan behöva dela en marksten. Se till att du får exakt passning.

Vilka lager brukar läggas ut innan man lägger marksten?

Ovanpå fiberduken lägger man det som kallas bärlager. Som namnet antyder är detta det bärande lagret för din stenläggning och här är det viktigt att lagret packas tätt. Häll ut bärlagret och kratta sen så att det blir jämnt, efter det är det dags att köra mer markvibratorn för att packa till lagret.

Vad kostar det att lägga marksten?

Sammanfattning. Totalt får du alltså en kostnad på mellan kr per kvm, om man väljer att få hjälp med anläggningsarbetet. Ha dock i beaktande att kostnaden kan variera mycket pga. att förutsättningarna kan vara olika.

Hur gjuter man kantsten?

En stor kantsten eller ett kantblock som är fastgjutet i betong håller fast de yttersta stenarna och förstärker hela beläggningen. Man kan också nöja sig med att stabilisera de yttersta beläggningsstenarna med betong som gjuts under marken. Resultatet blir en osynlig kant.

Hur formar man sten?

Det är vanligt att använda ett multiverktyg (t ex från Dremel -- ibland kallas verktyget också för detta, oavsett fabrikat, eftersom de är så stora) för att borra i sten, men kan också ha en vanlig elektrisk borrmaskin med stativ om den kan ta tillräckligt små borr.

Hur djupt ska man gräva för att lägga plattor?

Gräv ur den yta som du skall lägga plattorna på. Hur djupt du skall gräva beror på höjden på plattan. Räkna med cirka 5–10 cm under plattans höjd.