:

Var säljs Skånemejerier?

Innehållsförteckning:

  1. Var säljs Skånemejerier?
  2. Varifrån kommer din mjölken i Skånemejeriers produkter?
  3. Vart ligger Skånemejerier?
  4. Var tillverkas ProViva?
  5. När kom ProViva?
  6. Vad kostar en liter mjölk från Skånemejerier?
  7. Var kommer min mjölk ifrån?
  8. Vilket företag äger Skånemejerier?
  9. Vem äger ProViva?

Var säljs Skånemejerier?

De butiker som valt att välja Skånemejerier under 2015 i Stockholm är ICA Supermarket Hägerstensåsen, ICA Nära Kärrtorp, Paradiset Södermalm, NK Saluhall, ICA Supermarket Vagnhärad, ICA Nära Bonden Södermalm, ICA Kvantum Farsta, ICA Sabbatsberg och ICA Sundbyberg.

Varifrån kommer din mjölken i Skånemejeriers produkter?

Endast produkter med mjölkråvara från gårdar i Skåne och södra Sverige får bära vårt stolta namn. I sortimentet finns allt från frukostfavoriter som fruktyoghurt och smörgåsostar till matlagningsprodukter som smör och crème fraiche. Så vår goda mjölk, förstås!

Vart ligger Skånemejerier?

Skånemejerier-gruppen har omkring 700 anställda och huvudkontor i Malmö. Verksamheten omfattar inköp, produktion och försäljning av mjölk, syrade produkter (yoghurt, fil och kvarg), gräddprodukter, ost, matfett och fruktdrycker.

Var tillverkas ProViva?

Produktionsanläggningen i Lunnarp på Österlen är sedan 2010 Danones första produktionsanläggning i Sverige. I fabriken tillverkas sedan 1994 hela sortimentet av ProViva, och sedan 2020 även delar av sortimentet från växtbaserade Alpro.

När kom ProViva?

I samarbete med Skånemejerier utvecklades därför ProViva Fruktdryck: där den fermente rade havreblandningen blandas med juice från goda frukter och bär. Den första ProVivasmaken, Blåbär, kom 1994.

Vad kostar en liter mjölk från Skånemejerier?

11,80 kr. Produktinformation: Människans ursprungliga dryck! Du behöver en halv liter om dagen.

Var kommer min mjölk ifrån?

Vår utgångspunkt är att använda svensk råvara vid svenska mejerier. Det är både miljömässigt och ekonomiskt det bästa för Arla och Arlabönderna. Drygt 90 procent av Arlas försålda produktvolymer i Sverige är tillverkade på svensk mjölkråvara.

Vilket företag äger Skånemejerier?

Lactalis Skånemejerier/Parent organizations

Vem äger ProViva?

Produktionsanläggningen i Lunnarp på Österlen är Danones första fabrik i Sverige har funnits sedan 2010. Fabriken har tillverkat hela sortimentet av den unika probiotiska fruktdrycken ProViva sedan 1994 och sedan 2020 tillverkas även delar av Alpros växtbaserade sortiment i fabriken.