:

Varifrån kommer Leif och Billy?

Innehållsförteckning:

  1. Varifrån kommer Leif och Billy?
  2. Vem har skrivit Leif och Billy?
  3. Hur träffades Leif och Billy?
  4. När börjar Leif och Billy?
  5. Vart finns Leif och Billy?
  6. Vart är Klas Eriksson från?
  7. När börjar Leif och Billy 2021?
  8. Vilka dagar går Leif och Billy?

Varifrån kommer Leif och Billy?

Säsong 6 hade premiär under hösten 2021. Serien handlar om två lengräddade (dialektalt slang för någon som är lindrigt begåvad) och arbetslösa bröder Leif (Klas Eriksson) och Billy (Alfred Svensson) och deras liv i Sörbäcken i Norrland. Programmet vann Kristallen 2020 i kategorin årets humorprogram.

Vem har skrivit Leif och Billy?

Johan Wiman är regissören till Leif och Billy, han är född 1975 i Stockholm och har tillsammans med Klas Eriksson och Alfred Svensson skrivit manus till serien.

Hur träffades Leif och Billy?

Miniserien Leif och Billy kom till tack vare att Klas och smålänningen Alfred Svensson möttes via ett Youtube-nätverk. Klas berättar att han lärde Alfred att prata norrländska och de började planera serien tillsammans och snart var två karaktärer födda. De åkte till SVT:s kontor och visade upp sin idé.

När börjar Leif och Billy?

Premiär för säsong 6 den 30 oktober 2021! Långt uppe i Norrland i den lilla byn Sörbäcken bor bröderna Leif och Billy Öhman. Skuldbreven växer på hög i det lilla huset och deras vardag består av en ständig jakt på att hitta nya sätt att tjäna pengar.

Vart finns Leif och Billy?

I Sörbackens skog i Norrland hittar vi bröderna Leif och Billy Öhman. De är på ständig jakt att tjäna pengar för att kunna betala alla räkningar.

Vart är Klas Eriksson från?

tillsammans med Alfred Svensson, där de skapade serierna Nordic Hillbillies (som så småningom bytte namn till Leif & Billy) och Brorsor 4ever. Serierna började senare sändas på Svensk TV på kanalerna SVT respektive TV4. Eriksson är numera bosatt i Stockholm.

När börjar Leif och Billy 2021?

När premiären landar under 2021? "I november eller december nån gång", berättar Klas Eriksson för Filmtopp. Nu kan vi bekräfta att den landar tidigare än så, nämligen 30:e oktober.

Vilka dagar går Leif och Billy?

Filmtopp har varit i kontakt med Mats Grimberg producent på SVT, som bekräftar att Leif & Billy säsong 6 förväntas ha premiär någon gång under hösten 2021. Seriens officiella premiärdatum är nu 30:e oktober.