:

Hur multiplicerar man med 0?

Innehållsförteckning:

  1. Hur multiplicerar man med 0?
  2. Vad är 1 3 i bråk?
  3. Vad är 1 5 i Bråkform?
  4. Hur multiplicerar man med 0 1?
  5. Hur du gör en multiplikation uppställning?
  6. Hur man räknar med bråk?
  7. Vad är hälften av 1 3 Skriv svaret i Bråkform?

Hur multiplicerar man med 0?

När man ska multiplicera decimaltal med nollor i så kan man ibland förenkla genom att göra den ena faktorn gånger mindre och den andra faktorn gånger större utan att produkten förändras.

Vad är 1 3 i bråk?

Täljaren är det tal som står ovanför bråkstrecket (i exemplet ovan är täljaren 3), medan nämnaren är det tal som står under bråkstrecket (i exemplet ovan är nämnaren 4). Vi skulle kunna räkna ut bråktalet i exemplet ovan, genom att dela täljaren (3) med nämnaren (4) och få kvoten 0,75.

Vad är 1 5 i Bråkform?

Sammanfattning

NamnDecimalformBråkform
En halv0,51/2
En fjärdedel0,251/4
En femtedel0,21/5
En tiondel0,11/10

Hur multiplicerar man med 0 1?

Att dividera ett tal med 0,1 ger samma resultat som att multiplicera talet med 10 - Det går 10 stycken 0,1-bitar på varje meter. Så i stället för att dividera 20 med 0,1 så kan du multiplicera 20 med 10. Du får ändå samma resultat. Det blir 200 bitar.

Hur du gör en multiplikation uppställning?

Eftersom vi har två faktorer som båda har en tiondel kommer vår produkt att innehålla en tiondel och en hundradel. Kommatecknet ska alltså ha två siffror till höger om sig och svaret blir därför 7,28. Man kan tänka att så många decimaltal som faktorerna har gemensamt, så många decimaltal ska produkten ha.

Hur man räknar med bråk?

När man räknar med bråk så är det lämpligt att alltid skriva svaret i enklaste form. Detta innebär att man skriver bråket så förkortat som möjligt. Både täljaren och nämnaren är jämnt delbara med 8 så vi förkortar bråket med detta tal. Dela täljaren med 8 och få 1, dela nämnare med 8 och få 2.

Vad är hälften av 1 3 Skriv svaret i Bråkform?

måste värdet av vår sökta produkt vara hälften av två sjättedelar, det vill säga en sjättedel (1/6). där a, b, c och d är heltal (b eller d får inte ha värdet noll). Bråktalet är nu skrivet i enklaste form. Vårt uttryck är ett heltal 4 multiplicerat med ett bråktal 3/18.