:

Hur inleds en komikers uppväxt?

Innehållsförteckning:

  1. Hur inleds en komikers uppväxt?
  2. När skrevs En komikers uppväxt?
  3. Var utspelar sig en komikers uppväxt?
  4. Var är Jonas Gardell uppväxt?
  5. När och var utspelar sig boken En komikers uppväxt?
  6. Hur slutar boken En komikers uppväxt?
  7. Vem är Juha i en komikers uppväxt?
  8. Vart är Jonas Gardell född?
  9. Vart bor Gardell?
  10. Vad är budskapet i boken En komikers uppväxt?

Hur inleds en komikers uppväxt?

"I begynnelsen vandrade människan på månen." Så inleds En komikers uppväxt, som kommit att bli romanen om generationen som växte upp i 70-talets svenska förort. I centrum står den tolvårige Juha Lindström, klassens clown. Att vara rolig är det enda han är bra på.

När skrevs En komikers uppväxt?

Jonas GardellEn komikers uppväxt / Author

Var utspelar sig en komikers uppväxt?

En komikers uppväxt är en roman från 1992 av Jonas Gardell. Boken handlar om tolvårige Juha Lindström och hans uppväxt i en övre medelklassförort norr om Stockholm, kallad Sävbyholm (starkt inspirerad av Gardells egen uppväxtort Enebyberg).

Var är Jonas Gardell uppväxt?

Gardell växte upp i Enebyberg norr om Stockholm med föräldrar och tre syskon; han var själv näst yngst. Båda föräldrarna var psykologer och var uppmuntrande till att låta fantasin flöda hos sina barn. Föräldrarna skilde sig (1983) när Jonas Gardell var ung och fadern lämnade familjen för sin karriär och en ny kvinna.

När och var utspelar sig boken En komikers uppväxt?

Jag har läst boken ”En komikers uppväxt” Som är skriven av Jonas Gardell. Boken utspelar sig på 1700-talet i Sävbyholm, som är en förort i Stockholm. ... Bokens huvudperson heter Juha Lindström och är 12 år. Han bor med sin familj som består av hans mamma Ritva som är finsk, hans pappa Bengt och hans lillesyster Marianne.

Hur slutar boken En komikers uppväxt?

I bokens slut så dör Thomas och då börjar Juha tänka lite. Han vill inte vara klassens clown, han vill inte vara med dem tuffa. Han vill vara sig själv. Han vill inte längre skämmas för att han e med Jenny och Thomas.

Vem är Juha i en komikers uppväxt?

Guldbaggebelönade Rojda Sekersöz regisserar Jonas Gardells gripande uppväxtskildring En komikers uppväxt där Johan Rheborg gör rollen som den vuxne Juha. För manus står Jonas Gardell.

Vart är Jonas Gardell född?

2 november 1963 (ålder 58 år), Täby, SverigeJonas Gardell / Född

Vart bor Gardell?

Lars Jonas Holger Gardell bor i en lägenhet i Sofia, Stockholm. Han bor tillsammans med Mark Levengood. Hans födelsedag är den 1 november och hans namnsdag är den 29 mars. Hans lägenhet är värderad till ca kr.

Vad är budskapet i boken En komikers uppväxt?

Budskapet är framförallt att man ska vara sig själv! I boken förekommer allt från humor och sorg. Jag känner igen mig i det mesta Juha känner, om mobbningen som förekommer i många skolor och de där kraven Juha har på sig själv, längtan efter att bli omtyckt.