:

Hur deklarerar jag mitt företag?

Innehållsförteckning:

  1. Hur deklarerar jag mitt företag?
  2. När ska deklarationen vara inne för företag?
  3. Hur deklarerar man moms?
  4. När ska INK4 lämnas in?
  5. Hur fyller man i K15A?

Hur deklarerar jag mitt företag?

Så här får du din deklaration Du som har en digital brevlåda får post från Skatteverket och andra myndigheter digitalt i stället för på papper. Från Skatteverket får du bland annat din deklaration, eventuella frågor om deklarationen och ditt slutskattebesked digitalt.

När ska deklarationen vara inne för företag?

Driver du enskild näringsverksamhet var sista dag för att lämna Inkomstdeklaration 1 och bilaga NE den . Driver du ett aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag, förening eller en stiftelse är det företagets bokslutsdatum som påverkar vilken dag du senast ska lämna inkomstdeklarationen.

Hur deklarerar man moms?

Du skickar enklast in din momsdeklaration med e-tjänsten Lämna momsdeklaration på Skatteverkets webbplats. Om du inte kan använda e-tjänsten kan du använda en blankett som Skatteverket skickar ut med post till dig.

När ska INK4 lämnas in?

1 juli: Sista dagen att lämna in handelsbolagets deklaration, Inkomstdeklaration 4, på papper.

Hur fyller man i K15A?

Beräkningen sker som vanligt på blankett N3A, som lämnas tillsammans med inkomstdeklarationen. Men du ska även deklarera på blankett K15A, avyttring av andel i handelsbolag. På den blanketten får du, med hjälp av den vanliga bilagan N3A, fram din vinst eller förlust som du för in på din vanliga inkomstdeklaration.