:

Är Polestar på börsen?

Innehållsförteckning:

  1. Är Polestar på börsen?
  2. När blir Gores Guggenheim Polestar?
  3. Vilka äger Polestar?
  4. Vad heter Northvolts aktie?
  5. När kan man köpa aktier i Polestar?
  6. När börsnoteras Polestar?
  7. Vilken tillverkar Polestar?
  8. Hur mycket äger Volvo i Polestar?
  9. Vad kostar Northvolt?

Är Polestar på börsen?

Börs Elbilstillverkarna har medvind på börsen. ... Det var redan i slutet av september som Polestar, delägt av Volvo Cars och Geely, först meddelade att man är på väg mot en notering på USA-börsen via en överenskommelse med spac-bolaget Gores Guggenheim.

När blir Gores Guggenheim Polestar?

Om Polestars värdering står sig återstår att se. Fusionen med Gores Guggenheim väntas ske under första kvartalet nästa år.

Vilka äger Polestar?

Volvo Cars GeelyZhejiang Geely Holding Group Polestar/Parent organizations

Vad heter Northvolts aktie?

Northvolt AB är ett svenskt företag som bygger en fabrik i Skellefteå för tillverkning av litiumjonbatterier för elbilar och för lagring av energi. Northvolt grundades 2015 under namnet SGF Energy av Peter Carlsson och har idag över 1200 anställda.

När kan man köpa aktier i Polestar?

Polestar öppnar i Malmö våren 2022.

När börsnoteras Polestar?

Men Polestars notering ska ske först nästa år genom ett snårigt upplägg. Det ska ske genom ett så kallat förvärvsbolag som även kallas spac-bolag. Sådana spac-noteringar har stött på problem under året i USA där investerare har dragit drar tillbaka sina investeringar i allt högre utsträckning.

Vilken tillverkar Polestar?

Produktionsanläggningen öppnades av Volvo Cars 2018, och möjligheten att förlägga produktion här är en av de stora fördelarna med att ha familjeband till både Volvo och Geely Holding.

Hur mycket äger Volvo i Polestar?

Volvo Cars äger sedan juli i år 49,5 procent av aktierna i Polestar. De skriver i ett pressmeddelande att de även efter börsnoteringen kommer att äga ”nära 50 procent” av bolaget. Affären kommer att frigöra omkring 9 miljarder kronor för Polestar.

Vad kostar Northvolt?

Byggnaden är cirka 19 000 kvadratmeter stor och har runt 300–400 anställda. Anläggningen beräknas ha kostat en miljard kronor och produktionen har varit i drift sen december 2019, med en produktion på 350 MWh per år.