:

Finns Saltön på riktigt?

Innehållsförteckning:

  1. Finns Saltön på riktigt?
  2. Vem skapade Saltön?
  3. Hur många säsonger finns det av Saltön?
  4. Var spelas hummerfesten in?
  5. Var spelade man in Saltön?
  6. Var är Skärgårdsdoktorn inspelad?
  7. När dog Thomas von Brömsen?
  8. Vilket år spelades Saltön in?
  9. Var spelades serien Saltön in?
  10. Var är Saltön inspelad?

Finns Saltön på riktigt?

Viveca Lärns Saltön är förstås ett påhittat fiskeläge. I Lantmäteriet register finns inget "Saltön", däremot sex "Saltö" - Skärgårdsdoktorns ö oräknad. Tv-serien Saltön är till en del inspelad i Grundsund på Skaftö. Och alldeles utanför Grundsund ligger faktiskt en riktig Saltö.

Vem skapade Saltön?

Den har manus och regi av Carin Mannheimer och är baserad på Viveca Lärns romaner om folket på den fiktiva ön Saltön. De sex romanerna är uppdelade på fyra säsonger. De första tre säsongerna sändes mellan 20 och den fjärde säsongen sändes sju år senare, 2017.

Hur många säsonger finns det av Saltön?

De tre första säsongerna av Carin Mannheimers älskade TV-dramatisering av Viveca Lärns böcker om Saltön. I tre säsonger får vi följa de färgstarka karaktärernas skärgårdsliv på den lilla västkustsön i Bohuslän.

Var spelas hummerfesten in?

Saltön I - III. TV-serien Saltön bygger på Viveca Lärns romaner om den lilla skärgårdsön på västkusten och dess färgstarka invånare. Första omgången spelades in under sommaren 2004 och resulterade i fem timslånga avsnitt som byggde på böckerna Midsommarvals och Hummerfesten.

Var spelade man in Saltön?

Fyra populära säsonger av Saltön har sänts i SVT och även i norska NRK. Dramaserien som bygger på Viveca Lärns böcker om det lilla västkustsamhället är till största del inspelad i Grundsund, Fiskebäckskil och Rågårdsvik på Skaftö.

Var är Skärgårdsdoktorn inspelad?

Inspelning. Serien är inspelad på Dalarö, Ornö och Huvudskär i Haninge kommun, Landsort i Nynäshamns kommun, Sandhamn i Värmdö kommun, samt på Resarö i Vaxholms kommun. I serien filmas Ornö som fastlandet och Dalarö som ön Saltö.

När dog Thomas von Brömsen?

Tomas Birger von Brömssen, född i Örgryte i Göteborg, är en svensk skådespelare....Tomas von Brömssen[redigera | redigera wikitext]

Aktiva år1968–
MakaEva von Brömssen (; hennes död) Dorte Velling Pedersen (2004–)
Betydande roller

Vilket år spelades Saltön in?

Fyra populära säsonger av Saltön har sänts i SVT och även i norska NRK. Dramaserien som bygger på Viveca Lärns böcker om det lilla västkustsamhället är till största del inspelad i Grundsund, Fiskebäckskil och Rågårdsvik på Skaftö. Den dramakomiska TV-serien Saltön visades i SVT för första gången 2005.

Var spelades serien Saltön in?

Fyra populära säsonger av Saltön har sänts i SVT och även i norska NRK. Dramaserien som bygger på Viveca Lärns böcker om det lilla västkustsamhället är till största del inspelad i Grundsund, Fiskebäckskil och Rågårdsvik på Skaftö.

Var är Saltön inspelad?

Tv-serien Saltön lockar turister till Skaftö i Bohuslän. Säsong fyra av Viveca Lärns romansvit om Saltön visas just nu på SVT och stora delar är inspelade på Skaftö i Lysekils skärgård.