:

Vad byggs i Uppsala?

Innehållsförteckning:

  1. Vad byggs i Uppsala?
  2. Vad byggs i Librobäck?
  3. Vad byggs i Gunsta?
  4. Varför växer Uppsala?
  5. Vad byggs i Jälla?
  6. Vad byggs i lindbacken?
  7. Hur mycket växer Uppsala?
  8. Vad byggs i Knivsta?
  9. Vilka bor i Lindbacken?
  10. Hur många bor i Lindbacken Uppsala?

Vad byggs i Uppsala?

S

  • Seminariet.
  • Skölsta.
  • Spårväg.
  • Stadshuset.
  • Stora Torget.
  • Storvreta.
  • Svartbäcken.
  • Sydöstra stadsdelarna.

Vad byggs i Librobäck?

Nya gång- och cykelbroar I området längs med Librobäcken och Fyrisån finns redan idag grönområden som ska utvecklas när området blir bebyggt med en stor andel bostäder. Nya gång- och cykelbroar ska byggas som bidrar till att knyta ihop planområdet med omgivningen.

Vad byggs i Gunsta?

Fakta om de nya bostäderna

  • nya bostäder mellan år .
  • Här byggs villor, radhus och lägenheter.
  • Byggherrarna i Södra Gunsta ärBoKlok, Småa, Arca Nova och Lyckos.

Varför växer Uppsala?

Uppsala växer. Redan idag är vi Sveriges fjärde storstad – mitt i ett av Europas mest expansiva tillväxtområde. Näringslivet blomstrar med nya företag, världsledande forskning och innovationer. Människor flyttar hit och nya stadsdelar växer fram.

Vad byggs i Jälla?

Plats för en större livsmedelsbutik reserveras vid entrén till området. Bostäderna byggs i form av villor och småhus samt parhus, radhus och kedjehus. Vid huvudgatan planeras mindre flerbostadshus, så kallade stadsvillor, i fyra våningar med cirka tio lägenheter vardera.

Vad byggs i lindbacken?

I Lindbacken, strax öster om centrala Uppsala växer en ny trivsam stadsdel upp. Myresjöhus erbjuder nu tio fantastiska tomter med möjlighet att uppföra sitt egna drömboende. Bygg exempelvis ett Smart 138 från sek. Ett tvåplanshus med 138 välplanerade kvadrameter.

Hur mycket växer Uppsala?

Uppsala är befolkningsmässigt Sveriges fjärde största kommun. Den sista december 2020 var den officiella folkmängden i Uppsala kommun 233 839 personer, vilket innebär en befolkningsökning med 3 072 personer jämfört med sista december 2019. Under perioden växte invånarantalet med 18,2 procent.

Vad byggs i Knivsta?

Roslagsvatten och Knivsta kommun bygger ut gata och VA-nät. I norra Alsike bygger TB-Gruppen 22 par- och radhus i bostadsrättsform. Magnolia Bostad bygger Ångloket, med 414 hyresrätter nära tågstationen. TB-Gruppen bygger Brf Granebergstorpet – Knivstas första seniorbostäder för den över 55 år.

Vilka bor i Lindbacken?

De flesta som bor i Lindbacken är som hon – familjer med små barn. Husen står tätt, men här och var sticker en gammal tall upp och det finns tre mindre parker. En del hus håller som bäst på att uppföras och det finns ännu tomma tomter. De färdigbyggda husen är av olika modeller.

Hur många bor i Lindbacken Uppsala?

FRIA TOMTER på Brattbacksvägen. Idag bor det närmare 1 500 personer i Lindbacken!