:

Kan man bli av med Långsprötad silverfisk?

Innehållsförteckning:

 1. Kan man bli av med Långsprötad silverfisk?
 2. Är det farligt att äta silverfisk?
 3. Hur sprids silverfisk?
 4. Hur gammal kan en silverfisk bli?
 5. Kan silverfisk bitas?
 6. Hur vanligt är det med silverfisk?
 7. Kan silverfiskar bita?
 8. Vad hatar silverfiskar?
 9. Kan silverfiskar klättra upp i sängen?
 10. Hur gör du för att bli av med silverfisk?
 11. Hur får man bort silverfiskar?
 12. Vad är en långsprötad silverfisk?

Kan man bli av med Långsprötad silverfisk?

Oavsett om det är den vanliga eller den långsprötade silverfisken du har att göra med, så gäller följande för att bli av med silverfiskar: Håll rent genom att dammsuga ofta i skrymslen och längs lister. Vädra rummet ordentligt så att fuktigheten minskar. Täta springor, sprickor och bakom lister.

Är det farligt att äta silverfisk?

Silverfiskar är ofarliga men kan vara ett tecken på fuktskada.

Hur sprids silverfisk?

Långsprötad silverfisk sprider sig i hela hemmet De vill säga, att de lever på små mängder av döda insekter, tapet, papper men även mjöl och gryn. Det innebär att långsprötad silverfisk sprider sig i hela huset, till skillnad mot vanlig silverfisk som håller sig till badrummet eller kanske köket.

Hur gammal kan en silverfisk bli?

Den nykläckta silverfisken ser ut som en vuxen, men är inte mer än två millimeter lång. Genom att ömsa skinn, upp till 50 gånger, växer den till under tre års tid till vuxen silverfisk. Sedan kan den leva ett par år till.

Kan silverfisk bitas?

Silverfisken kan uppfattas som obehaglig men är inget djur att frukta. Den sprider inga smittor, sticks inte och bits inte. Dess kost består av stärkelserik föda, som papper, hår, naglar, hudflagor och damm. Du behöver bara oroa dig för silverfiskar om du har äldre och dyra böcker eller tidningar som du är rädd om.

Hur vanligt är det med silverfisk?

Silverfiskar har drabbat var fjärde hyresgäst. Silverfiskar, eller nattsmyg som den också kallas, är det skadedjur som överlägset flest hyresgäster drabbats av, visar Hem & Hyras undersökning.

Kan silverfiskar bita?

Silverfisken kan uppfattas som obehaglig men är inget djur att frukta. Den sprider inga smittor, sticks inte och bits inte. Dess kost består av stärkelserik föda, som papper, hår, naglar, hudflagor och damm. Du behöver bara oroa dig för silverfiskar om du har äldre och dyra böcker eller tidningar som du är rädd om.

Vad hatar silverfiskar?

1. Rödcederolja – silverfiskar tål inte doften. Spraya längs lister och andra trånga utrymmen, och gärna i flera rum samtidigt så att krypen inte bara flyttar runt i ditt hem utan lämnar dig i fred för gott.

Kan silverfiskar klättra upp i sängen?

Många har någon gång blivit påhälsade av silverfisk, vare sig det gäller köket, badrummet eller i sovrummet. Men de kan också leta sig helt upp i sängen. ... Silverfiskarna är inte farliga i sig själv men av förståeliga skäl så slipper man gärna en påhälsning av de silverfärgade smådjuren.

Hur gör du för att bli av med silverfisk?

 • Börja alltid bekämpning av silverfisk med en ordentlig städning av de utrymmet där du observerat silverfiskar (se nästa sektion för checklista). Rödcederolja är ett naturligt och miljövänligt sätt att bli av med silverfiskar. Applicera eller spreja oljan vid golvlister, sprickor i golv och mellan skikt, samt i badrum och kök.

Hur får man bort silverfiskar?

 • Hur får man bort silverfiskar Silverfiskar försvinner om man använder Rödcederolja mot silverfisk. Spraya Rödcederolja mot silverfisk i de rum du har sett silverfiskar och gärna i övriga rum också, så att silverfiskarna inte bara flyttar till ett annat rum i bostaden.

Vad är en långsprötad silverfisk?

 • Vanlig silverfisk är mindre än långsprötad silverfisk, ca. 10-12 mm lång, medan långsprötad silverfisk är nästan dubbelt så stor, mer än 20 mm. Den långsprötade silverfisken känns också igen (precis som namnet antyder) på längre spröt, både dem vid huvudet men mer markant de långa så kallade analspröten.