:

Kan man tävla i padel?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man tävla i padel?
  2. Hur får man rankingpoäng i padel?
  3. Vad betyder sanktionerad tävling?
  4. Vilken klass Padel?
  5. När är nästa SPT?
  6. Hur funkar Americano Padel?
  7. Vem är Sveriges bästa Padelspelare?
  8. Vilken nivå padel Matchi?
  9. Vad är Plate padel?

Kan man tävla i padel?

Spelarna betalar sin spelarlicens där och anmäler sig till tävlingar. Vidare görs lottning, spelschema och resultatrapportering i systemet som är publikt och intresserade kan följa pågående tävlingar via web eller app. Man får inte spela två klasser i samma tävling inom samma rankingsystem, t ex seniorrankingen.

Hur får man rankingpoäng i padel?

Men alla tävlingar som blir sanktionerade av förbundet kommer att omfattas av ett system som helt och hållet är uppbyggt kring rankingpoäng. Så här fungerar det: Varje tävling genererar X antal poäng, beroende på hur många som ställer upp och hur bra spelare som deltar.

Vad betyder sanktionerad tävling?

När en fisketävling är sanktionerad innebär det: att funktionärer och tävlande som är medlemmar i Sportfiskarna är olycksfallsförsäkrade, att arrangören är ansvarsförsäkrad. Exempel på ansvarsförsäkringen finns HÄR och att tävlingen följer gällande tävlingsbestämmelser.

Vilken klass Padel?

För att underlätta din anmälan har vi beskrivit våra olika padel nivåer och numrerat och placerat dem under respektive klass....Vilken padelnivå ligger jag på?

  • Aldrig hållit ett rack.
  • Nybörjare. ...
  • Nybörjare avancerad. ...
  • Fritidsspelare. ...
  • Genomsnitt. ...
  • Genomsnittligt avancerat. ...
  • Erfaren. ...
  • Skicklig.

När är nästa SPT?

Vi i förbundet ser fram emot årets upplaga av CUPRA SPT som kommer att innehålla ett antal förbättringar både för spelare, streamingtittare och partners. Vår förhoppning är att göra SPT 2021 till en fantastisk upplevelse. CUPRA som är Officiell bilpartner till Svenska Padelförbundet är även titelpartner till touren.

Hur funkar Americano Padel?

Americano är en träningsform inom padel som vuxit sig stor och blivit väldigt populär bland utövare runtom i världen. Träningsformen innebär att man ställer upp som ensam spelare och lottas därefter med sina med- och motspelare där man i varje match tävlar om antal poäng.

Vem är Sveriges bästa Padelspelare?

Sveriges bästa herrspelare i padel är ingen mindre än Simon Vasquez. Simon har under de senaste åren tillhört den absoluta toppen i Sverige och är idag den bästa spelaren vi har i landet bland herrspelare. Sveriges bästa damspelare i padel är ingen mindre än Amanda Alexandra Girdo.

Vilken nivå padel Matchi?

Tabell med spelarnivåer

NivåSlag
1Svårt att ha bollen igång.
2Börjat att hålla igång bollen, men svårigheter med placering och undviker gärna backhand-slag.
3Bekväm med grundslagen forehand, backhand, lobb och får ofta in bollen.
4Som nivå 3 fast ännu mer säker.

Vad är Plate padel?

Vid tillämpning av utslagstävlingar ska arrangerande klubb arrangera vidare spel för de lag som förlorar sin första match så att alla lag är garanterade minst två matcher. Förlorarsidan (sk plate) ger även den rankingpoäng dock aldrig fler än vad som delas ut för vunnen första omgång.