:

Hur gör man en egen Geocaching?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man en egen Geocaching?
  2. Vilket koordinatsystem använder Geocaching?
  3. Vad kostar Geocaching?
  4. När började man med geocaching?
  5. Hur ser en geocache ut?
  6. Vad är en Multicache?
  7. Är geocaching kul?
  8. Vad hette Sveriges första cache?
  9. Vad betyder Tftc Geocaching?
  10. Vad är en mystery cache?

Hur gör man en egen Geocaching?

Hur gör man? Med hjälp av en GPS-enhet ska man hitta "skatter", eller s.k. cacher. Cacherna kan vara av olika storlekar och former. När man har hittat en cache, så ska den loggas - dels i den logg som ska finnas i cachen och dels på geocaching.com:s hemsida.

Vilket koordinatsystem använder Geocaching?

Detta gör också att havsytans nivå i det ”Geodetiska koordinatsystemet” stämmer med verkligheten. Det koordinatsystem vi använder till vardags (när vi geocachar) kallas WGS84 (World Geodetic System 1984) och den Geoidmodell som används av detta system har beteckningen EGM96 (Earth Gravitational Model 1996).

Vad kostar Geocaching?

Appen är gratis och om du uppskattar geocaching kan du köpa ett premiumabonnemang som ger dig fler möjligheter.

När började man med geocaching?

Geocaching uppstod år 2000 i USA som en konsekvens av att den amerikanska militären tog bort störningssignalen från GPS-signalerna. Ändringen gjorde att noggrannheten blev mycket bättre (Satirapod, Rizos, & Wang, 2001) och möjliggjorde sökande efter utplacerade gömmor med vanliga GPS-enheter över hela världen.

Hur ser en geocache ut?

En cache kan ha många olika utseende och storlekar, men de vanligaste storlekarna är i form av en gammal filmburk, PET-rör (ser ut som ett större provrör) eller en "matlåda" (se bild till höger). Cacherna är ofta väl gömda så att de som inte letar efter dem inte heller ska kunna se dem.

Vad är en Multicache?

En multi-cache ser ut som en gul ask på kartan. En sådan typ av Geocache innehåller ett flerstegs-uppdrag. Då finns det inte heller någon gömd burk på platsen.

Är geocaching kul?

Har du testat Geocaching? Har du inte testat är det hög tid nu! Ett kul sätt att komma ut på äventyr. ... En cache består av en behållare, som helst ska vara gömd på ett sådant sätt att en geocachare kan hitta den, medan en person som inte letar inte ska råka snubbla över den.

Vad hette Sveriges första cache?

Sveriges äldsta cachar (shared, public)

GC CodeCache Name
GC4DMatch Stash
Stockholm
GC29CASpruce-island
GC5B0CStenbron (Karlstad)

Vad betyder Tftc Geocaching?

TFTC - Thanks For The Cache.

Vad är en mystery cache?

Cacher är som regel inte nedgrävda. ... Det finns även så kallade mystery-cacher, där det bara är utläggarens fantasi som sätter gränserna. De koordinater som finns angivna på en mystery-cache är oftast irrelevanta med avseende på cachens fysiska placering.