:

Varför heter det rallylydnad?

Innehållsförteckning:

  1. Varför heter det rallylydnad?
  2. När får man börja tävla i rallylydnad?
  3. Vad heter rallylydnad på engelska?
  4. I vilka olika klasser tävlar man i rallylydnad?
  5. Vad betyder rallylydnad?
  6. Vad krävs för att tävla rallylydnad?
  7. Hur blir man Rallylydnadschampion?
  8. Hur går rallylydnad till?
  9. Hur går en Rallylydnadstävling till?
  10. Hur räknas poängen i rallylydnad?

Varför heter det rallylydnad?

Sporten är en ny ”uppfinning” som kommer från USA och upphovsmannen heter Bud Kramer. Namnet betyder helt enkelt att man kör lydnad på en bana. Föraren följer skyltarna i nummerordning och tar sig själv och hunden runt banan.

När får man börja tävla i rallylydnad?

Tävlingar i rallylydnad är öppna för alla hundar som fyllt 10 månader. Hundarna kan delta i fyra klasser: nybörjare, fortsättning, avancerad och mästare. Alla börjar i nybörjarklassen och klättrar sedan uppåt på skalan efter att de uppnått kvalificerande resultat.

Vad heter rallylydnad på engelska?

Rallylydnad kan beskrivas som avancerad vardagslydnad. Vissa menar emellertid att sporten är en blandning mellan lydnadsprov, freestyle och agility. Rallylydnad går ut på att man ska ta sig igenom en bana med skyltar som har utformats av domaren (banan innehåller fler skyltar ju högre klass man tävlar i).

I vilka olika klasser tävlar man i rallylydnad?

Klasser att tävla Nybörjarklass, Fortsättningsklass, Avancerad klass och Mästarklass.

Vad betyder rallylydnad?

Om rallylydnad Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden "kör" en bana enligt "kartläsarens", förarens, anvisningar. ... I nybörjarklassen är hunden kopplad hela tiden och man utför övningarna i vänsterhandling (hunden är på förarens vänstra sida), vilket gör detta till en bra gren att börja tävla i.

Vad krävs för att tävla rallylydnad?

Tilldelas hund som erhållit minst tre kvalificerande resultat i Nybörjarklass. Tilldelas hund som erhållit minst tre kvalificerande resultat i Fortsättningsklass. För rallylydnadsdiplom mästarklass krävs minst tre kvalificerande resultat i mästar- klass.

Hur blir man Rallylydnadschampion?

Den ena titeln -Rallylydnadsdiplom mästarklass (RLD M) - skulle kräva tre resultat om minst 85 poäng. Denna titel skulle alla tävlande kunna få. Den andra titeln - rallylydnadschampionat - skulle kräva tre resultat om minst 95 poäng.

Hur går rallylydnad till?

Om rallylydnad Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden "kör" en bana enligt "kartläsarens", förarens, anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3–5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras. Det är från 12 och i den högsta klassen upp till 20 moment man utför.

Hur går en Rallylydnadstävling till?

Om rallylydnad Rally i namnet betyder inte att det ska fort utan att hunden "kör" en bana enligt "kartläsarens", förarens, anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3–5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras. Det är från 12 och i den högsta klassen upp till 20 moment man utför.

Hur räknas poängen i rallylydnad?

Kvalificerande resultat är minst 70 poäng, under förutsättning att ekipaget inte blivit underkända. Berättigad till uppflyttning är hund som har minst tre kvalificerande resultat eller minst ett resultat helt utan avdrag (100 poäng). Uppflyttning till nästa klass kan ske nästföljande tävling.