:

Er infrarødt lys skadeligt for øjnene?

Innehållsförteckning:

 1. Er infrarødt lys skadeligt for øjnene?
 2. Er infrarødt lys sundt?
 3. Er infrarød farlig?
 4. Er infrarødt lys Langbølget?
 5. Hvilket lys har den højeste frekvens?
 6. Kan man se infrarød?
 7. Hvad kan man bruge infrarødt lys til?
 8. Hvor ofte må man bruge infrarød sauna?
 9. Hvordan lindrer infrarød lampe?
 10. Hvad er infrarød stråling?
 11. Kan en infrarød lampe bruges til varmebehandling?
 12. Hvad er infrarøde lamper?

Er infrarødt lys skadeligt for øjnene?

Sådan standes infrarød og varmestråling stråling af øjet Infrarød stråling med bølgelængde mellem 8 nm vil kunne trænge ind i øjet og medføre skade på linsen (glaspusterstær) eller nethinden (solforbrænding), fuldstændig som det ses ved skader fremkaldt af synligt lys.

Er infrarødt lys sundt?

Infrarødt lys fra både sol og krop At kunne skabe en tilstand i kroppen, hvor den bliver i stand til at eliminere og bortlede affaldsstoffer i takt med, at vi producerer dem, har en positiv effekt på dit velbefindende. Og det er netop en af plastrenes virkemekanismer.

Er infrarød farlig?

Den farlige stråling for vævet er altså den nær infrarøde stråling (nært ved synligt lys). Ved en hudtemperatur på ca. 44,5 °C fremkalder bestråling smerte. De første skader på huden sætter ind ved hudtemperaturer på 46-47 °C.

Er infrarødt lys Langbølget?

Det elektromagnetiske spektrum består af forskellige grupper af bølgelængder, og hver af disse grupper af bølgelængder har sine egenskaber. Én af disse grupper af bølgelængder har betegnelsen Langbølget / fjern infrarød (FIR) stråling (λ = 3-100 μm).

Hvilket lys har den højeste frekvens?

Lys som sanseindtryk

FarveBølgelængde i nmFrekvens i THz
rød625-740480-405
orange590-625510-480
gul565-590530-510
grøn520-565580-530

Kan man se infrarød?

Selvom om mennesker ikke kan se IR, kan vores huds varmefølsomme receptorer mærke den del af den kortbølgede-IR stråling, som i huden omdannes til langbølget-IR (varme). Isbjørnen er et af de varmblodede dyr, som er bedst isoleret mht. varmestråling.

Hvad kan man bruge infrarødt lys til?

En infrarød lampe kan bruges til varmebehandling af områder på kroppen, som har brug for lindring. Spændte muskler og stive led har rigtig godt af denne slags dybdegående og samtidig skånsomme behandling. Den terapeutiske varme lindrer og understøtter kroppens egen evne til at heles.

Hvor ofte må man bruge infrarød sauna?

Er du førstegangsbruger eller ved godt helbred, kan du bruge den i 20 til 30 minutter 2 til 3 gange om ugen. Herefter kan du øge forbruget til maksimalt en time dagligt. Lider du af smerter i led, muskler eller andre kroniske smerter? Her kan infrarød sauna hjælpe dig.

Hvordan lindrer infrarød lampe?

 • Den terapeutiske varme lindrer og understøtter kroppens egen evne til at heles. Strålerne fra en infrarød lampe kan sammenlignes med solens stråler. Dog undgår du den farlige UV-stråling ved at bruge en infrarød lampe.

Hvad er infrarød stråling?

 • Infrarød stråling (IR) er elektromagnetisk stråling som har længere bølgelængde end synligt lys men kortere end mikrobølgestråling. Navnet infrarød betyder "under rød " (fra latin infra, "under"). Rød er den synlige lys farve med den længste bølgelængde.

Kan en infrarød lampe bruges til varmebehandling?

 • En infrarød lampe kan bruges til varmebehandling af områder på kroppen, som har brug for lindring. Spændte muskler og stive led har rigtig godt af denne slags dybdegående og samtidig skånsomme behandling. Den terapeutiske varme lindrer og understøtter kroppens egen evne til at heles.

Hvad er infrarøde lamper?

 • Lampen har 150 watt, så pæren er af en ok styrke, hvilket kan gøre helingen hurtigere. Infrarøde lamper er en anerkendt form for terapi, men man skal selvfølgelig ikke regne med, at smerterne nødvendigvis vil forsvinde helt. Beurer IL35 er værd at nævne, da den er meget populær blandt brugerne. Du får alt det, du skal bruge til en rimelig pris.