:

Hur börjar Störst av allt?

Innehållsförteckning:

  1. Hur börjar Störst av allt?
  2. Var utspelar sig boken Störst av allt?
  3. Vad är huvudkonflikten i Störst av allt?
  4. Vem har skrivit Störst av allt?
  5. Vad händer i Störst av allt?
  6. Varför skrev Malin Persson Giolito Störst av allt?

Hur börjar Störst av allt?

Recension av boken störst av allt- en väckarklocka om våldet och döden som går i drogernas fotspår. ... En ung man som dras mer och mer till droger och blir farlig för sig själv och sin omgivning. Men relationen som de utvecklar slutar i en katastrof. Maja ställs nio månader senare inför rätta och är anklagad för mord.

Var utspelar sig boken Störst av allt?

Handlingen utspelar sig i Stockholms finare förort och handlar om en grupp ungdomar och en skolskjutning. Störst av allt är den första svenska originalserien att sändas på Netflix. Den är baserad på boken med samma namn, skriven av Malin Persson Giolito.

Vad är huvudkonflikten i Störst av allt?

– Även i Samirs och Majas relation pågår en maktkamp. De vill vara på samma nivå, men det finns slitningar och skillnader som gör att det är svårt att få ihop dem. Mellan Maja och Sebastian är det definitivt maktkamper. Sebastian använder ju exempelvis våld för att hävda sin makt.

Vem har skrivit Störst av allt?

Malin Persson Giolito Quicksand/Authors

Vad händer i Störst av allt?

Romanen handlar om den unga överklasseliten vid fiktiva Djursholms allmänna gymnasium. Den talar utifrån eleven Majas perspektiv med inåtgående tankar om hennes komplicerade relationer till fem andra elever samt en lärare. En skolskjutning äger rum varpå Maja, nio månader senare, ställs inför rätta.

Varför skrev Malin Persson Giolito Störst av allt?

Min hjärna släpar alltid tillbaka mig till det där jävla klassrummet." Störst av allt är en stenhård rättegångsthriller, ett inkännande porträtt av en ung människa och en svidande vidräkning med ett samhälle som obönhörligt håller på att glida isär. Ett drama som väcker frågor om skuld och ansvar, straff och försoning.