:

Hur blev Klarna till?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blev Klarna till?
  2. Vilka är Klarnas konkurrenter?
  3. Hur mycket äger Sebastian i Klarna?
  4. När starta Klarna?
  5. Hur är det att jobba på Klarna?
  6. Hur mycket såldes Klarna för?

Hur blev Klarna till?

Historia. År 2005 deltog de tre grundarna Sebastian Siemiatkowski, Niklas Adalberth och Victor Jacobsson Handelshögskolans i Stockholm årliga entreprenörskaptävling med sin idé om hur man kunde göra e-handeln enklare och säkrare för konsumenter och e-handlare.

Vilka är Klarnas konkurrenter?

Utöver Klarna, Affirm och Paypal har även mer traditionella aktörer som Mastercard, American Express och Citi tagit fram egna “betala sen”-lösningar.

Hur mycket äger Sebastian i Klarna?

Enligt SvD:s beräkningar har Sebastian Siemiatkowski sålt aktier för minst 300 miljoner kronor, räknat på värderingen i den senaste kapitalrundan. Det är dock en liten del av hans innehav. Efter försäljningen äger grundaren fortfarande drygt 7 procent av bolaget.

När starta Klarna?

Klarna grundades i Stockholm 2005, med målet att göra det enklare för människor att handla på nätet.

Hur är det att jobba på Klarna?

Klarna blir du anställd som “engineer”, men kan jobba i roller som inte bara innebär utveckling och design. Du kan även jobba med ledarskap i olika former, med eller utan personalansvar. Det finns roller som handlar mer om att monitorera, automatisera och kommunicera, samt även mer support-funktioner.

Hur mycket såldes Klarna för?

Den nya värderingen blir 262 miljarder kronor, en ökning med 180 procent sedan i fjol, vilket gör börsaktuella Klarna till Europas största utmanare inom finanssektorn. ”Det är egentligen inte så konstigt”, sa vd:n Sebastian Siemiatkowski nyligen till Di om den kraftiga värdeökningen.