:

Var i Biskopsgården är det farligt?

Innehållsförteckning:

  1. Var i Biskopsgården är det farligt?
  2. Vilka bor i Biskopsgården?
  3. Är Göteborg en farlig stad?
  4. Kan man bo i Biskopsgården?
  5. Hur många somalier bor i Biskopsgården?
  6. Vilket område är värst i Göteborg?
  7. Vilken stad i Sverige är farligast?
  8. Vilken är världens farligaste stad?
  9. Är Biskopsgården ett bra område?
  10. Hur är det att bo i Länsmansgården?

Var i Biskopsgården är det farligt?

– Det är mycket tortyrliknande våld i de här grupperna. Sexualiserade bestraffningar. Den som ska straffas får klä av sig, medlemmarna urinerar på honom… Det ovanliga med Biskopsgården är att man blandat in utomstående.

Vilka bor i Biskopsgården?

Primärområden och befolkning I hela området bor 30 319 invånare (2019). Likt andra förorter med många hyresrätter är en förhållandevis stor andel utlandsfödda. 2019 var mellan 42.7 och 56 procent av befolkningen utrikes födda, beroende på vilka primärområden man tittar på.

Är Göteborg en farlig stad?

Det är framför allt fyra mellanområden i Göteborg som utmärker sig, där en majoritet av invånarna har sämre hälsa och livsvillkor än övriga delar av staden. Dessa fyra är Norra Angered, Södra Angered, Bergsjön och Västra Biskopsgården.

Kan man bo i Biskopsgården?

att Biskopsgården har utmaningar med kriminalitet, våld och utanförskap, men även att Biskopsgården är ett trevligt och fint område att bo i där många trivs bra. med Lokalpolisområde Hisingen för att minska brottslighet och öka tryggheten i stadsdelen.

Hur många somalier bor i Biskopsgården?

De största och vanligaste grupperna som bor i Norra Biskopsgården jämför i Stor Göteborg 2014: Somalier 632 personer, 12,6% (jämför hela Göteborg 1,3%). Turkiet 492 personer, 9,8% (jämför hela Göteborg 0,8%).

Vilket område är värst i Göteborg?

Polisrapporten omnämner tre utsatta områden och sex särskilt utsatta områden inom Göteborgs Stad. De sex särskilt utsatta områdena är Bergsjön, Biskopsgården, Gårdsten, Hammarkullen, Hjällbo och Lövgärdet.

Vilken stad i Sverige är farligast?

Listan nedan visar Sveriges farligaste platser. I topp ligger statsdelen Norrmalm i Stockholm. Lugnast är det i Robertsfors kommun.

Vilken är världens farligaste stad?

Som nummer 1 hittar vi Caracas i Venezuela, där det 2016 begicks 130,35 mord per 100.000 invånare. En sinnessjuk siffra om man jämför med Stockholm, där vi ligger på 0,8 mord per 100.000 invånare.

Är Biskopsgården ett bra område?

området. 45% tycker att polisen tar anmälningar om brott på allvar. ... att Biskopsgården har utmaningar med kriminalitet, våld och utanförskap, men även att Biskopsgården är ett trevligt och fint område att bo i där många trivs bra.

Hur är det att bo i Länsmansgården?

Att bo i Länsmansgården på Hisingen ger närhet till både staden och havet, men framförallt till de stora naturområden som omger stadsdelen. ... Det centrala läget i förhållande till övriga Göteborg och havet innebär att de moderna bostäderna i Länsmansgården blivit mycket eftertraktade.