:

Hur många björnar i Västerbotten?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många björnar i Västerbotten?
  2. Var är björnar skjutna i Västerbotten?
  3. Vart är björnarna skjutna?
  4. Hur många björnar är det kvar att skjuta i Västerbotten?
  5. Hur många björnar är fällda 2021?
  6. Var är björnarna skjutna 2021?
  7. Var är björnar skjutna i Västernorrland?

Hur många björnar i Västerbotten?

Länsstyrelsen skriver att den senaste björnspillningsinventeringen visar att det fanns cirka 450 björnar i Västerbotten hösten 2019. I februari i år fattade viltförvaltningsdelegationen beslut om det ska finnas cirka 350 björnar i länet, baserat på människors oro och den skada björnen gör i renarnas kalvningsområden.

Var är björnar skjutna i Västerbotten?

Västra jaktområdet: Delar av kommunerna Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Dorotea som ligger väster om väg E45. Totalt fick högst 30 björnar fällas i området. Östra jaktområdet: den del av länet som ligger öster om väg E45. Totalt fick 55 björnar fällas i området.

Vart är björnarna skjutna?

Till detta har en björn skjutits väster om Strömsund och en väster om Krokom. Björnjakten pågår från den 21 augusti och som längst till den 15 oktober. Årets tilldelning var 200 björnar och länsstyrelsens vilthandläggare Emma Andersson tror att man hinner fylla kvoten innan jakttiden är slut.

Hur många björnar är det kvar att skjuta i Västerbotten?

Västerbotten: Klockan 09.03 meddelar länsstyrelsens telefonsvarare att 11 björnar skjutits. Därmed återstår 74 björnar i tilldelningen i de två jaktområdena. Västernorrland: 7 björnar skjutna och 68 kvar på tilldelningen. Gävleborg: 55 skjutna och jakten avlyst i det västra området.

Hur många björnar är fällda 2021?

Licensjaktbeslutet tar i sin tilldelning hänsyn till de skyddsjakter på björn som genomförts under våren 2021 då totalt 28 björnar fälldes. Jakten pågår från 21 augusti till som längst 15 oktober 2021 och omfattar totalt 200 björnar.

Var är björnarna skjutna 2021?

Beslutet om hur många björnar som får skjutas har Naturvårdsverket delegerat till Länsstyrelserna i norra och mellersta rovdjursförvaltningsområdena, alltså Norrbotten, Västerbotten, Jämtland, Västernorrland, Gävleborg, Dalarna och Värmland. I Gävleborg kommer 70 björnar att ha skjutits efter årets licensjakt.

Var är björnar skjutna i Västernorrland?

Fem av de fällda björnarna har skjutits i Sollefteåområdet, tre i trakterna kring Örnsköldsvik, en i Kramfors och fem i Ånge kommun. Tilldelningen för årets björnjakt i Västernorrland, 75 fällda djur, är nästan dubbelt så hög som i fjol då 40 björnar fick skjutas i länet.