:

Hur gör man ett bonsaiträd?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man ett bonsaiträd?
  2. Hur man klipper ett bonsaiträd?
  3. Var kan jag köpa bonsaiträd?
  4. Hur gamla blir bonsaiträd?
  5. Vilka träd kan man göra bonsai av?
  6. Hur sköter man en Citronfikus?

Hur gör man ett bonsaiträd?

Ställ växten ljust, men inte i stark sol och inte över direkt värme som ett element. Håll jorden lätt fuktig – den bör inte torka ut. På sommaren kan du behöva vattna växten dagligen och dessutom duscha den då och då.

Hur man klipper ett bonsaiträd?

Nu är det dags att designa och klippa till formen på bonsaiträdet. Har du ett bollformat träd behöver du bara klippa så att trädet håller sin form. När grenarna är har växt ut ca 5-8 cm klipper du ner det vid andra eller tredje bladparet ca 2-3 cm från stammen. Klipp precis ovanför ett bladpar.

Var kan jag köpa bonsaiträd?

Bonsai - Köp hos Plantagen | Plantagen.

Hur gamla blir bonsaiträd?

En bonsai kan bli flera hundra år gammal beroende på vilken art det är och tanken är att den skall gå i arv mellan generationerna. De allra flesta bonsaier ska hållas utomhus. Det innebär att man måste veta hur man ska låta dem tillbringa den kalla vintern.

Vilka träd kan man göra bonsai av?

Man kan ta i stort sett vilket svenskt träd eller buske som helst och forma det till en bonsai. Jag har själv flera kastanjer, ekar, björkar och bokar och jag har även bonsai av oxbär och måbär, berättar Maria Arborelius, som är kretsansvarig i södra Sverige inom Svenska Bonsaisällskapet.

Hur sköter man en Citronfikus?

Citronfikusen trivs i ljusa förhållanden, undvik direkt solljus. Låt den torka lätt mellan vattningarna och tillför jorden näring regelbundet under växtsäsongen sommartid och sparsamt vintertid.