:

Hur blev Knutby en sekt?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blev Knutby en sekt?
  2. Vem sköt vem i Knutby?
  3. Vad hette Helge Fossmos första fru?
  4. Vem gifte sig Sara Svensson med?
  5. Vem hittade Alexandra Fossmo?

Hur blev Knutby en sekt?

Med hjälp av verktyg som våld, sex och pengar kunde en osund sektkultur fortsätta frodas, väl dolt under en rätt så ”normal” yta. Det här är berättelsen om pastorerna som styrde Knutby, föreställningen kring Kristi brud och sprickan i den innersta kretsen som blev början till slutet för Knutby församling.

Vem sköt vem i Knutby?

Gärningskvinnan var en annan församlingsmedlem, paret Fossmos barnflicka, Sara Svensson, som i media kom att kallas just ”barnflickan”. Svensson fälldes för mord och mordförsök, Helge Fossmo fälldes för att ha förmått Svensson att utföra gärningen genom att påverka henne att tro att det var Guds vilja.

Vad hette Helge Fossmos första fru?

Helge Fossmos första fru: Heléne Fossmo Redan när Helge Fossmo var 17 år gammal träffade han Heléne Johansson. Bara några år senare, 1994, gifte sig paret mot Helénes föräldrars vilja och hon blev då Heléne Fossmo. Paret bodde till en början i Kristinehamn, men flyttade år 1997 till Knutby i Uppsala län.

Vem gifte sig Sara Svensson med?

I oktober 1998 gick Svensson i Knutbyförsamlingens träningsskola och upplevde att Gud ville att hon skulle flytta dit. Hon gifte sig i september 2000, men flyttade i juni 2001 in hos Helge Fossmo.

Vem hittade Alexandra Fossmo?

Paret Fossmo åkte några timmar senare som planerat till Arlanda och tillbringade två veckor i Hongkong vid en bibelskola. Väl tillbaka i Knutby hittade Alexandra Fossmo på sin bröllopsdag 25 november 2003 i brevlådan ett ofrankerat kuvert utan avsändare adresserat till hennes man.