:

Hur bär man smoking?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bär man smoking?
  2. Hur ska en smoking se ut?
  3. Vad heter gördeln man kan använda till smoking?
  4. Har man näsduk till smoking?
  5. Har man bälte till smoking?
  6. När kan man ha vit smoking?
  7. Hur mycket kostar en smoking?
  8. Hur klär man sig i smoking?
  9. Vad heter gördeln en man kan använda istället för väst till smoking?

Hur bär man smoking?

Till klädkoden Smoking bär man svarta lackskor eller blankpolerade oxfords, vit skjorta med dubbel manschett, svart fluga och om man önskar en väst eller gördel. Längre ner kommer vi titta närmare på lite olika alternativ av dessa plagg. Det finns tre färger på smoking som anses korrekta.

Hur ska en smoking se ut?

Skjortan ska vara vit, ha stärkt eller plisserat bröst, dubbel manschett och en vanlig krage (undvik den så kallade vingkragen). Flugan ska vara svart, i siden och knytas för hand. Vill du så bär du en näsduk. Snyggast är en vit bomullsvariant eller en sobert mönstrad i siden.

Vad heter gördeln man kan använda till smoking?

Med enkelknäppt smoking används antingen gördel (cummerbund)eller väst. Dessa är oftast svarta i samma tyg som smokingen eller siden som slagen.

Har man näsduk till smoking?

Du bör alltid använda en klassisk vit näsduk i siden eller bomull. En vit näsduk är en essentiell komponent i varje mans garderob. Om det är passande så skulle alternativ kunna vara en enfärgad näsduk i rött eller annan ton i ton färg som marinblå till din blåa smoking.

Har man bälte till smoking?

Till en smoking kan du inte bära ett bälte. En riktig smokingbyxa har inga öglor. På insidan hittar du knappar för att fästa hängslen. Välj mörka hängslen, till exempel mörkblå eller svart.

När kan man ha vit smoking?

Vit jacka kan användas vid bröllop, fester på sommaren och då med svart byxa. Män kan bära både svart och vitt på bröllop.

Hur mycket kostar en smoking?

Att hyra kostar 1000 kr och då ingår byxa och kavaj. Köpa kostar från 3600 kr och då ingår alla eventuella ändringar. Skjorta, fluga och gördel finns till försäljning i butiken. Smoking är ett aftonplagg som i stilnivå ligger snäppet över kostym.

Hur klär man sig i smoking?

Sammanfattningsvis. ”Klädkod smoking” (eller ”black tie” som den oftast kallas på Engelska) innebär en speciell sorts smokingkostym. Till den bär man vit smokingskjorta, fluga, gördel samt svarta lackskor. Eftersom smoking är en så pass formell klädkod så finns det väldigt lite utrymme för improvisation och egen stil.

Vad heter gördeln en man kan använda istället för väst till smoking?

Maggördel är ett klädesplagg, vilket ursprungligen var detsamma som bälte, men numera i regel avser ett bredare veckat sidenbälte, vilket främst bärs till smoking som ersättning för väst, men vit gördel bärs ibland felaktigt till frack.