:

Är det svårt att byta låscylinder?

Innehållsförteckning:

  1. Är det svårt att byta låscylinder?
  2. Hur funkar låscylinder?
  3. Hur får man ut Låskistan?
  4. Hur tar jag bort Assa 2000 från dörren?
  5. Vad kostar det att byta låskolv?
  6. Hur vet man vilken låscylinder?

Är det svårt att byta låscylinder?

Det går utmärkt att byta ut låset själv, ofta räcker det med att byta låscylindern. Du behöver dock säkerställa att låscylindern inte sticker ut utanför själva låset; om den gör det underlättar du nämligen för inbrottstjuvar. Om du känner dig osäker på själva låsbytet kan du ta hjälp av en låssmed.

Hur funkar låscylinder?

I ett cylinderlås, även kallat Yalelås eller patentlås, finns ett antal stift som känner av nyckelns toppar och dalar. Stiften sitter i en rad innanför varandra och trycks nedåt av små fjädrar. När en nyckel sticks in i låset trycker nyckelns sicksack-formade översida upp stiften olika mycket.

Hur får man ut Låskistan?

Dra försiktigt ut låskistan, sitter den hårt kan man sticka in en skruvmejsel där handtaget satt och pressa utåt. Här låter vi ”rosetten” och nyckelskylten sitta kvar på andra sidan av dörren. Skruvarna kan vara så långa att de tar i låskistan och då kan det vara svårt att loss den.

Hur tar jag bort Assa 2000 från dörren?

På cylindern på insidan av dörren så sitter ett litet stift längst ut på cylindern, som låser hylsan i sitt läge. Den måste du trycka in med något litet verktyg och sen dra ut hylsan så blottas två "halvmånar" som blockerar skruvarna. Dessa måste du ha nyckeln för att ta bort.

Vad kostar det att byta låskolv?

Byta lås, kostnad för material och hantverkare. Att byta lås kostar mellan 10 kr plus material. Låssmeden tar betalt per timma och själva jobbet tar cirka 1-2 timmar. Beroende på avståndet kan du även behöva betala en reseavgift.

Hur vet man vilken låscylinder?

Svar: Låscylindern sticker ut 18 mm på dörrens utsida....Om låscylindern inte redan är monterad, kan du enkelt räkna fram höjden på följande sätt:

  1. Ta reda på B-måttet på din dörr genom att mäta från centrum/mitten på skruven i låshuset till ytterkanten av dörrbladets utsida. ...
  2. Ta reda på hur lång låscylindern är.