:

Kan man byta din bil försäkring?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man byta din bil försäkring?
  2. Hur tar man bort en försäkring?
  3. Vad gäller vid uppsägning av försäkring?
  4. Kan man ha två försäkringar på en bil?
  5. Kan man förhandla försäkring?

Kan man byta din bil försäkring?

Kan man byta försäkring på bilen när som helst?” är en av de vanligaste frågorna när de kommer till bilförsäkring. Det korta svaret är nej, man kan inte byta bilförsäkring när man vill. Ett försäkringsavtal löper i regel 12 månader i taget, oavsett om man betalar månadsvis, kvartalsvis, halvårsvis eller helårsvis.

Hur tar man bort en försäkring?

Du kan byta försäkringsbolag på försäkringens årsförfallodag. Du kan säga upp försäkringen genom att skicka in ett formuläret eller ring 0771-655 655. Du kan meddela oss när som helst under året att du vill avsluta försäkringen på årsförfallodagen.

Vad gäller vid uppsägning av försäkring?

Som regel kan du bara byta din hem-, villa- bil- och andra sakförsäkringar på den dagen försäkringen slutar gälla. Om du däremot inte behöver försäkringen längre, till exempel om du säljer din bil, så kan du naturligtvis säga upp bilförsäkringen.

Kan man ha två försäkringar på en bil?

Dubbelförsäkring innebär att den försäkrade innehar försäkring av en och samma typ hos två eller flera försäkringsbolag. Dubbelförsäkring möjliggör dock inte rätt till högre ersättning från de olika försäkringsbolagen, utan den ersättning som totalt betalas ut svarar mot den ersättningsgilla skadan.

Kan man förhandla försäkring?

Förhandla om din bilförsäkring Du kan också förhandla priset för din bilförsäkring med försäkringsbolagen. Om du har fått ett bra erbjudanden från ett försäkringsbolag kan du pruta för att få ett annat försäkringsbolag att matcha priset eller erbjuda dig en ännu lägre premie.