:

Hur gör man en pallkrage?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man en pallkrage?
  2. Vilket virke till Odlingslådor?
  3. Hur hög bör en odlingslåda vara?
  4. Kan man använda tryckimpregnerat virke till Odlingslådor?
  5. Kan man ha tryckimpregnerat trä för odling?
  6. Hur djup Pallkrage?
  7. Hur djup är en pallkrage?

Hur gör man en pallkrage?

Odla i pallkrage – så här gör du:

  1. Välj gärna en pallkrage som är tillverkad av miljöcertifierat trä. Anpassa höjden på pallkragen efter vad du har tänkt att odla. ...
  2. Bottna gärna pallkragen med lite finfördelade växtrester och löv. ...
  3. Se till att hålla sådden fuktig genom regelbunden vattning.

Vilket virke till Odlingslådor?

Vanligast är att bygga med impregnerat virke. Det är i dag bara behandlat med kopparsalter och utgör ingen dokumenterad hälsorisk – var dock noga med att det är NTR-märkt, det borgar för att man följt gällande regler i Sverige vid processen. Gillar du att svetsa eller mura är stål och lättklinker också bra materialval.

Hur hög bör en odlingslåda vara?

Odlingslådan kan byggas upp till tre nivåer med en höjd på 20-60 cm.

Kan man använda tryckimpregnerat virke till Odlingslådor?

Återvinning. Tryckimpregnerat virke ska lämnas till återvinningscentralen. ... När det gäller pallkragar som du vill odla grönsaker i är rekommendationen fortfarande att inta försiktighetsprincipen och använda obehandlat virke.

Kan man ha tryckimpregnerat trä för odling?

Det finns många regler för ekologisk odling, men de är generella och passar inte alltid lokala förhållanden. En av dessa regler är att man inte får använda tryckimpregnerat i odlingen.

Hur djup Pallkrage?

En pallkrage på höjden räcker om du ska odla sallat, spenat och rädisor. Vill du odla rotfrukter, potatis eller kraftigväxande grönsaker som squash, majs eller kål är det mer praktiskt med två kragar på höjden. Tre kragar är lämpligt om du vill slippa böja dig så djupt, men räkna med att behöva större mängder jord då.

Hur djup är en pallkrage?

Förbered odling i pallkrage Pallkragar finns i två standardstorlekar: 80x120 cm och 60x80 cm. Höjden på en pallkrage är 20 cm. En pallkrage räcker för att odla grönsaker och växter med grunda rötter medan sorter med djupa rötter kräver att du staplar en eller flera lådor ovanpå varandra.