:

Hur lång tid tar det att göra gin?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid tar det att göra gin?
  2. Hur använder man gin?
  3. Vad får kallas gin?
  4. Hur länge står sig gin?
  5. Hur prova gin?
  6. Hur starkt är Gin?
  7. Vad betyder Dry gin?

Hur lång tid tar det att göra gin?

Så jag tänkte helt enkelt gå igenom hur du gör hemgjord gin. Att bränna egen sprit är som bekant olagligt i Sverige, men den här metoden, som kallas macerering är laglig, enkel att genomföra och ger ett gott resultat. Hela processen tar bara några dagar och kräver relativt lite arbete.

Hur använder man gin?

Gin är en destillerad spritdryck smaksatt med enbär. Gin produceras framförallt i England och används huvudsakligen till drinkar som gin och tonic och Dry Martini.

Vad får kallas gin?

Vad är gin? Gin är en i regel torr och smakrik spritdryck med tydlig karaktär av enbär, koriander och citrus. Moderna ginsorter har andra kryddningar men enbär måste dominera smaken för att drycken ska få kallas för gin.

Hur länge står sig gin?

Spritdrycker, med undantag för grädd- och ägglikör, har näst intill obegränsad hållbarhet.

Hur prova gin?

Under ginprovningarna smakar vi på olika sorters gin, provar spännande Gin & Tonics och du får lära dig tips och trix hur du blandar en riktigt bra GT. En normal provning tar cirka två timmar och kostar mellan kr/person lite beroende på vad ni önskar.

Hur starkt är Gin?

Distilled Gin framställs genom att en bassprit på minst 96 procent alkohol omdestilleras tillsammans med enbär och andra godkända kryddningar. Enligt regelverket måste enbär vara den mest tongivande kryddan. Efter destillering späds ginen till en alkoholhalt på minst 37,5 volymprocent.

Vad betyder Dry gin?

Gin var ursprungligen en typiskt engelsk dryck, men under 1900-talet kom den bli en internationell spritdryck utan något ursprungsskydd. London Dry Gin är en gintyp där baspriten (minst 96%) destilleras om med kryddorna eller silas av när kryddorna macererats i den. En London Dry Gin måste vara helt osötad och färglös.