:

Hur bygger bävern?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bygger bävern?
  2. Hur lever bävern?
  3. När bygger bävern bo?
  4. Var trivs bävern?
  5. Vilken tid på dygnet är bävern aktiv?
  6. Hur lång blir en bäver?

Hur bygger bävern?

Bävern lever i familjegrupper vid sjöar och vattendrag med lövskog på stränderna. De bygger dammar genom att dämma upp vattendragen med trädgrenar. I dammen bygger de också hyddor som till viss del höjer sig över vattenytan; en normalstor hydda sticker upp en till två meter över vattnet.

Hur lever bävern?

Bävern lever i familjegrupper som består av ett par och deras avkomma. De bor i byggda hyddor eller hålor grävda i strandbrinken. Denna stora gnagare förekommer i alla typer av inlandsvatten. Dock krävs att vattnet inte bottenfryser på vintern eller är för strömt.

När bygger bävern bo?

Mellan april och juni föds årskullen som kan bestå av upp till fyra ungar. De äter inte ved men fäller träd för att få material till dammbyggen och hyddan. Bävrar fäller vanligen träd med en diameter upp till 25 cm och i sällsynta fall upp till 100 cm.

Var trivs bävern?

Bäver förekommer i sjöar och vattendrag i norra Götaland, Svealand och i stora delar av Norrland. Ser man omkullfallna träd med de karaktäristiska gnagspånen bredvid, och det ser färskt ut är det tydliga tecken på att det finns bäver i sjön.

Vilken tid på dygnet är bävern aktiv?

Det är på kvällen i skydd av trädens skuggor som bävern är som mest aktiv. Försiktigt glider ni under tystnad fram mot bäverhyddorna. Sakta, sakta för att komma så nära som möjligt utan att störa. Under safarituren gör ni ett strandhugg på en ö eller udde där en vildmarkspicknick serveras.

Hur lång blir en bäver?

 cmVuxen, Utan svans Eurasian beaver/Length