:

Kan man bygga om vilken bil som helst till EPA?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man bygga om vilken bil som helst till EPA?
  2. Vad kostar det att bygga om en bil till EPA?
  3. Vad krävs för att bygga om en bil till A-traktor?
  4. Vad kostar det att konvertera en bil till A-traktor?
  5. Är det svårt att göra om en bil till EPA?
  6. Vad krävs för att besikta A-traktor?

Kan man bygga om vilken bil som helst till EPA?

I somras ändrades reglerna för hur en bil konverteras till en A-traktor. Tidigare har det funnits krav på dubbla växellådor för att begränsa A-traktorn till 30km/h men i juli togs det ett beslut som gjorde det möjligt att strypa bilarna elektroniskt via dess styrenhet.

Vad kostar det att bygga om en bil till EPA?

Från och med den 15 juli i år ändrar Transportstyrelsen de gamla reglerna för A-traktorer. Nu blir det enklare för hemmabyggare att skapa sin egen A-traktor från en vanlig personbil. En ny mopedbil kan kosta över 200 000 kr – medan det nu finns möjlighet att göra om en fin personbil från cirka 50 000 kr.

Vad krävs för att bygga om en bil till A-traktor?

A-traktor skall ha den ursprungliga fordonstypens sedvanliga förarhytt eller ursprungliga karosseri. Fordonet skall vara ombyggt så att det är uppenbart att det inte längre är avsett för person- eller godsbefordran. Säte för en eller två passagerare bredvid förarsätet får dock behållas vid ombyggnaden.

Vad kostar det att konvertera en bil till A-traktor?

Priset för att programmera om bilens styrenhet till A-traktor är 6990 kr. När vi programmerat klart och kan garantera att bilen inte gör mer än 30 km/h skriver vi ett intyg som du tar med till registreringsbesiktningen.

Är det svårt att göra om en bil till EPA?

I och med att lagen förändrades sommaren 2020 så är det nu otroligt mycket enklare att gör om en bil till en A-traktor. Du behöver inte längre ha dubbla lådor utan kan enkelt konvertera bilen så att den går som en A-traktor med hjälp av en programvara. Strypning görs alltså i bilen styrenhet även kallad ECU.

Vad krävs för att besikta A-traktor?

Vi kontrollerar hjulupphängning, leder, lagringar och att hjulen är rätt monterade, att däcken är skadefria och har tillräckligt mönsterdjup, det vill säga minst 1,6 mm. Vi undersöker även A-traktorns fjädring och stötdämpning. (EPA-traktor ska ha ofjädrad bakaxel.)