:

Hur bygger man ett plasttak?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bygger man ett plasttak?
  2. Vad kostar det att bygga tak på en altan?
  3. Vilket Altantak?
  4. Vilken regel till altan?
  5. Hur ska jag kapa Plasttak?
  6. Hur sätter man fast Plasttak?

Hur bygger man ett plasttak?

Kapa och montera takfotsbrädan så att den slutar kant i kant med takstolarna. Nu är det dags att montera plasttaket med plasttaksskruv. Överlappa plasttakets skarvar med 2–3 vågdalars överlapp. Anpassa längden på plasttaket så att det hamnar ungefär mitt i hängrännan.

Vad kostar det att bygga tak på en altan?

Prisexempel 50 kvadratmeter altan: 60 000 kronor En 50 kvadratmeter stor altan i tryckimpregnerad trall, inklusive ROT-avdrag, skulle kunna kosta cirka 60 000, fördelat på: Snickerikostnad: 50 000 kronor, eller 35 000 efter ROT-avdrag.

Vilket Altantak?

Välja material till altantaket Kanalplast och glastak släpper igenom sol, medan exempelvis takpapp och plåttak inte gör det. Sol ger mer värme i uterummet under soliga sommardagar och förlänger även säsongen för den som gör om utrymmet till uterum.

Vilken regel till altan?

Skruvreglarna bör placeras med cc 60 cm eller tätare och ska alltid placeras stående för bästa bärighet. Dimensionen ska gärna vara 45x170 mm, men klenare dimensioner, 45x145 mm eller 45x120 mm kan också fungera på en upphöjd altan om de bärs upp av bärlinor som är minst 45x170 mm.

Hur ska jag kapa Plasttak?

Lägg det tak du vill kapa mellan två brädor. Om det är så att du ska kapa flera bitar så är det bra att köra dem samtidigt då det blir stadigare då. Lägg sticksågen mot den översta brädan så att den kan följa kanten så att du får ett rakt snitt. Sedan är det bara att försiktigt föra sticksågen framåt.

Hur sätter man fast Plasttak?

Skruva fast plattan med plasttakskruv med vinge. Skruva tills tätningsbrickan sluter tätt. Skruven gör ett tillräck- ligt stort hål i plattan. Alternativt förborra med borr ø7 mm.