:

Hur breda skidor för lössnö?

Innehållsförteckning:

  1. Hur breda skidor för lössnö?
  2. Vilka slalomskidor ska man ha?
  3. Hur lång ska en all mountain skida vara?
  4. Vilken längd på Topptursskidor?
  5. Vad ska man ha för längd på längdskidor?
  6. Vilken längd ska man ha på slalomskidor till barn?
  7. Vilken skida ska man välja?
  8. Hur långa skidor ska man ha om man är 170?

Hur breda skidor för lössnö?

Då är det ett par freerideskidor du behöver. De är särskilt breda (över 85 mm) och har rocker fram och/eller bak, vilket ger dem bra flyt i lössnö samtidigt som de är lättmanövrerade.

Vilka slalomskidor ska man ha?

Gillar du snabba svängar passar en slalomskida med kort svängradie. Kör du hellre långa, svepande skär ska du kolla in en skida med längre svängradie. Föredrar du att åka offpist köper du en bredare freeride och håller du dig mest i pisten väljer du en smalare pistskida.

Hur lång ska en all mountain skida vara?

Längden på en all-mountain-skida bör vara ens längd -10 - 0 cm! Dessa skidor har oftast en rocker, som gör att du "egentligen" inte åker på hela skidornas längd. Därför ska du inte vara nervös för att välja en som är för lång. All-mountain-skidor kan man åka på i offpisten och på pisten.

Vilken längd på Topptursskidor?

Den ideala längden på ett par mångsidiga turskidor ​är ungefär​ ​5 till 10 cm kortare än dig själv. Skidor för ​free touring​ kan vara ungefär lika långa som dig själv för förbättrad stabilitet och ökat flyt vid utförsåkningen. För ​speed touring​ kan skidorna vara 10cm kortare än dig själv (eller ännu kortare).

Vad ska man ha för längd på längdskidor?

till 20 centimeter på din kroppslängd för att få fram vilken skidlängd du ska ha. Exempel: 178 cm + cm lång skida. inte får vara kortare än 10 cm än din egen längd.

Vilken längd ska man ha på slalomskidor till barn?

Barnskidor: Till de allra minsta barnen är det bra att välja en skida som är ca 20 cm kortare än barnet, när de börjar få bättre koll på sina skidor och kan svänga ordentligt kan du gå upp till 10cm kortare än barnets längd.

Vilken skida ska man välja?

Generellt kan man säga att man i pistsegmentet väljer en skida mellan minus 5 till 15 centimeter av din längd. En kortare, blir mer lätthanterlig och passar för dig som är nybörjare eller lite försiktig. Längre skida för dig som åkt mer, denna blir också stabilare i högre farter.

Hur långa skidor ska man ha om man är 170?

Hitta din skidlängd

Längd på skidor155–160 cm165–170 cm
Vikt (man)65 kg80 kg