:

Hur är klimatet i Umeå?

Innehållsförteckning:

  1. Hur är klimatet i Umeå?
  2. Hur är klimatet i Västerbotten?
  3. Hur är klimatet norr om Umeå?
  4. Hur länge är det snö i Umeå?
  5. Hur många soltimmar har vi i Umeå varje år?
  6. Hur kallt kan det bli i Umeå?
  7. När kommer värmen till Umeå?
  8. Hur många soltimmar har Umeå?
  9. Vad är ett milt klimat?
  10. Vad är typiskt för kustklimat?

Hur är klimatet i Umeå?

Juli är den varmaste månaden för Umeå i Sverige med medeltemperatur på 20°C. Vattentemperatur för Umeå är varmast i juli med temperatur på 16°C. Temperaturen för Umeå är som kallast i februari med medeltemperatur på -2°C. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i juni då det uppmätts till 60 mm.

Hur är klimatet i Västerbotten?

Sommartid är temperaturskillnaderna betydligt mindre. I juli är det kallast på de högsta höjderna i nordväst med ner till mellan 12 och 13°, medan det är varmast i ett stråk strax innanför själva kustlinjen med drygt 15°. Den högsta temperatur som uppmätts i landskapet är 34,2° i Skellefteå den .

Hur är klimatet norr om Umeå?

Umeå som ligger på samma breddgrad som det berömda köldhålet Ojmjakon i Sibirien har en medeltemperatur i januari som är drygt 40 grader högre (det inre Sibirien har dock ett extremt fastlandsklimat.) ... Det mest utpräglade inlandsklimatet i Sverige har norra Norrlands inland och nordvästra Svealand.

Hur länge är det snö i Umeå?

De senaste årtiondena har Umeåborna kunnat räkna med ungefär 135 dagar med minst fem centimeter snö. Enligt klimatforskare kommer dock Umeå bara att kunna ge mellan 31 och 69 dagar en genomsnittlig vinter.

Hur många soltimmar har vi i Umeå varje år?

Med drygt 2 000 soltimmar per år har vi i Umeåregionen strålande förutsättningar för egenproducerad och klimatsmart solel. Testa hur mycket du kan producera på umeaenergi.se/solceller.

Hur kallt kan det bli i Umeå?

Umeå Väderstatistik och klimat En sommardag i juli blir det ungefär 21 grader på dagen i Umeå och 11 grader på natten. En vinterdag i januari är det normalt cirka -4 grader på dagen och -11 grader på natten.

När kommer värmen till Umeå?

Om klimatet i Umeå

Varmaste månaden21,0°Normal dagstemperatur i juli
Kallaste månaden-3,6°Normal dagstemperatur i januari
Temperaturskillnad under året31,8°Normal temperaturskillnad under ett år
Källa (väderstation)Umeå Flygplats3 km från Umeå
Mängd data142 månaderuppdaterades senast .

Hur många soltimmar har Umeå?

Umeå Energi is in Umeå, Sweden. Med 2 300 soltimmar per år har vi i Umeåregionen strålande förutsättningar för klimatsmart solel. Testa hur mycket ditt tak kan producera på umeaenergi.se/solceller Tillsammans kan vi skapa förändring genom hållbar elproduktion!

Vad är ett milt klimat?

Närheten till norra Atlanten och de förhärskande vindriktningarna ger ett för latituden mycket milt klimat under vinterhalvåret. Lågtrycken ger dessutom ett tämligen nederbördsrikt klimat där nederbörden faller året om.

Vad är typiskt för kustklimat?

Kustklimat, maritimt klimat eller havsklimat utmärks av större luftfuktighet, oftast något varmare och jämnare temperatur än exempelvis inlandsklimat. ... Klimatet kännetecknas också av en mindre skillnad i temperatur mellan dag och natt.