:

Vad tillverkas i Japan?

Innehållsförteckning:

  1. Vad tillverkas i Japan?
  2. Är Japan tätbefolkat?
  3. Vilka är Japans grannländer?
  4. Vad odlar man i Japan?
  5. Vilka bilar tillverkas i Japan?
  6. Är Japan ett i land?
  7. Hur är makten fördelad i Japan?
  8. Vad heter Tokyo på japanska?

Vad tillverkas i Japan?

Den japanska industrin är beroende av import av råmaterial och bränslen. Landet har många mineraler men bara i små mängder. Japan tvingas därför importera nästan all järnmalm, bauxit (som ger aluminium) och kopparmalm. Japan importerar även mycket olja, kol och flytande naturgas.

Är Japan tätbefolkat?

Japan är ett av världens mest tätbefolkade länder. Tre fjärdedelar av befolkningen bor i orter med över 5000 invånare, och närmare hälften av befolkningen trängs i de tre storstadsregionerna Tokyo, Osaka och Nagoya.

Vilka är Japans grannländer?

Japan är beläget i Stilla havet, öster om Japanska havet, Kina, Nordkorea, Sydkorea och Ryssland och sträcker sig från Ochotska havet i norr till Östkinesiska havet och Taiwan i söder.

Vad odlar man i Japan?

Ris, som är det viktigaste sädesslaget, odlas på över 40 % av den totala åkerarealen. Trots ökade givor av handelsgödsel och användande av växtförädlade sorter har produktionen av ris gått ned från ca 15 milj ton i slutet av 1960-talet till 10-12 milj ton vid början av 1980-talet.

Vilka bilar tillverkas i Japan?

Bland de största märkena hittar vi bl. a: Toyota, Suzuki, Subaru, Mitsubishi Motors, Datsun och Nissan. Kollar man på premiumsegmentet hittar man Lexus. Dessa exempel är bara några av de japanska bilmärken som finns på marknaden.

Är Japan ett i land?

Japan är en konstitutionell monarki (kejsardöme) i Östasien. De tecken som utgör Japans namn betyder "solens ursprung", varför Japan ibland kallas "Soluppgångens land". Japan är en arkipelag bestående av 6852 öar.

Hur är makten fördelad i Japan?

Statsskick. Japan är en konstitutionell monarki, en demokrati med ett folkvalt parlament och med en regering ledd av en premiärminister. Kejsaren är numera enbart en symbol för staten.

Vad heter Tokyo på japanska?

Tokyo (japanska: 東京, Tōkyō info, [to:kjo:] ) ligger i Tokyoprefekturen i Kantōregionen på östra Honshū och är Japans huvudstad.