:

Hur stor är Gotland?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stor är Gotland?
  2. Hur stort är Gotland i mil?
  3. Vilka bor på Fårö?
  4. Hur långt är det runt Fårö?
  5. Hur många är bofasta på Gotland?
  6. Hur många ha är Gotland?
  7. Hur långt är det att cykla Gotland Runt?
  8. Hur långt och brett är Gotland?

Hur stor är Gotland?

3,184 km² Gotland/Area Gotland är Sveriges största ö. Dess yta är 3 140 km² (0,8 procent av Sveriges yta) inklusive öarna Fårö, Gotska sandön, Furillen samt Stora och Lilla Karlsö. Gotlands kust, inklusive Fårö, är ca 800 km.

Hur stort är Gotland i mil?

Sträcker man ut den slingriga vägen mellan Fårö och Hoburgen, så hamnar det ”måttbandet” en bra bit ut i vattnet både söder och norr om Gotland. Gotland är således ungefär 15 mil, knappt. Och uppfattningen att Gotland skulle ha 92 socknar, när det rätta är 91!

Vilka bor på Fårö?

Fårö är en ö belägen nordost om Gotland och med sina 114 kvadratkilometer är Fårö Sveriges nionde största ö. Fårös befolkning av permanentboende uppgår till cirka 500 personer, men under sommaren ökar befolkningen dramatiskt.

Hur långt är det runt Fårö?

Fårö Runt och Amsterdam Marathon | 42 km.

Hur många är bofasta på Gotland?

Gotland är Sveriges till befolkningen minsta län, med omkring 60 000 invånare och även det län som har minst antal kommuner.

Hur många ha är Gotland?

Huvudön är till ytan 2 994 km², länet och landskapet är till ytan 3 151,4 km² medan ytan inklusive insjöar är 3 183,7 km². Under sommaren besöker mängder av turister Gotland, inte minst det världsarvsförklarade Visby, som är öns enda större tätort.

Hur långt är det att cykla Gotland Runt?

Vid Sandhamn lämnar båtarna skärgården och ger sig ut på Östersjön för den klassiska seglingen runt Gotland. Banans totala längd är cirka 350 distans, vilket tar ca 2-3 dygn för segelbåtarna.

Hur långt och brett är Gotland?

52 km Gotland/Max width