:

Hur stor kyl behöver man?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stor kyl behöver man?
  2. Hur stort är ett frysfack?
  3. Vad ska man välja för kyl och frys?
  4. Hur mycket plats bakom kylskåp?
  5. Hur bred är ett kylskåp?
  6. Hur mycket rymmer en frysbox?

Hur stor kyl behöver man?

Hur stor kapacitet behövs? En bra tumregel är att en person behöver ca 100 liter. Därefter kan du lägga till 50 liter per person i hushållet. Ibland kan det dock löna sig att köpa ett något större kylskåp än vad man behöver utifrån antalet personer.

Hur stort är ett frysfack?

För ett mellanstort hushåll, eller för den som kanske vill spara lite plats i köket, kan det räcka med en kombinerad frys/kyl som rymmer upp till 129 liter i frysdelen. Om du tycker att frysen blir för liten kan du välja ett Side-by-Side kylskåp som har frysdelar som rymmer upp till 210 liter.

Vad ska man välja för kyl och frys?

För kylar och frysar är A+++ det energieffektivaste valet, sedan går det neråt i skalan via A++ till A+. Titta efter energimärkningsetiketten, den visar bland annat energiklass, årlig energiförbrukning, volym i liter samt ljudnivå.

Hur mycket plats bakom kylskåp?

För fristående kylskåp bör du lämna 5 cm ovanpå och 10 cm bakom produkten. Detta gör att värmen enkelt kan ledas bort och sänker energiförbrukningen.

Hur bred är ett kylskåp?

Storlek och volym Ett kyl-/frysskåp har normalt en bredd på 60 cm och ett djup på 60 cm. Höjden varierar desto mer, från ca 45 cm upp till 200 cm.

Hur mycket rymmer en frysbox?

Om du bara väljer frys efter hur många frysta produkter som du kan klämma in det är en frysbox det klart bästa. Stora frysboxar rymmer cirka 600 liter, medan de största frysarna rymmer upp till cirka 400 liter.