:

Hur bred ska en diskbänk vara?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bred ska en diskbänk vara?
  2. Hur brett är ett köksskåp?
  3. Vad är standardmått på köksluckor?
  4. Hur brett kök?
  5. Vad är bänkskåp?

Hur bred ska en diskbänk vara?

Arbetsbänkens djup brukar vara minst 60 cm. Många bänkskivor som säljs idag är 62-63 cm djupa för att rå lite utanför kanten på underskåp med standardmåttet 60 cm. För att det inte ska bli svårt att komma åt saker i underskåpet ska bänkskivan inte sticka ut mer än 3 cm utanför skåpet.

Hur brett är ett köksskåp?

Väggskåp är dock en mycket effektiv förvaringsplats och vi hjälper dig med planeringen av väggskåp/överskåp utan att det påverkar. Tänk på att luckorna bör vara mellan 30-50 cm breda. Skåpens mått kan då vara 30, 40, 45, 50, 60, 70, 80, cm bredd.

Vad är standardmått på köksluckor?

Standardmått går i jämna 10cm. IKEA har inte alla udda måtten. En sak som du kanske också skall tänka på om du beställer måttbeställt är ju vad det skall vara för gångjärn. Det kan vara en del pyssel med att få dit moderna dolda gångjärn på rätt ställe på dina stommar.

Hur brett kök?

En arbetsyta på minst 80 cm, gärna upp till 120 cm, bör det vara mellan diskho och spis. Ett av de viktigaste måtten för att köket inte ska kännas trångt och opraktiskt när man lagar mat! Standardhöjden på en arbetsbänk är normalt 90 cm över golvet. Det ger en bekväm arbetsställning för en normallång person.

Vad är bänkskåp?

Bänkskåp är den delen av ett kök som själva köksbänken vilar på. Vanligtvis har man en hel rad av bänkskåp med olika utformning, lådor och funktioner beroende på hur köket och behoven ser ut. Hos HORNBACH hittar du ett stort utbud av olika bänkskåp så att du kan bygga ihop ett kök som passar dig perfekt!