:

Vad är bredden på en tvättmaskin?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är bredden på en tvättmaskin?
  2. Hur stor tvättmaskin ska man ha?
  3. Vilket märke ska man välja på tvättmaskin?
  4. Vad ska man tänka på när man köper en tvättmaskin?
  5. Vad betyder kompakt tvättmaskin?
  6. Vad är en toppmatad tvättmaskin?
  7. Hur stor tvättmaskin till hästtäcken?
  8. Har du en tvättmaskin som ändå kan ta mycket tvätt?
  9. Hur stor är en tvättmaskin i ditt badrum?
  10. Hur drivs tvättmaskinens trumma?

Vad är bredden på en tvättmaskin?

Det vanligaste måttet på frontmatade tvättmaskiner är 60 x 60 cm men det finns även mindre djupa och djupare modeller. Höjden är oftast 85 cm. Det finns också kompakta modeller som bara är 40-45 cm djupa. Toppmatade maskiner är 40 cm breda, 60 cm djupa och 85 cm höga och passar för dig som har ett mindre utrymme.

Hur stor tvättmaskin ska man ha?

Tvättar du lite och ofta behöver du inte den största maskinen, men tvättar du mer sällan och mer åt gången bör du ha en med större kapacitet. Barnfamiljer rekommenderas tvättmaskiner med en kapacitet på mellan 8 och 12 kg. Mindre hushåll klarar sig ofta bra med mindre maskiner.

Vilket märke ska man välja på tvättmaskin?

Vi har utsett tre testvinnare i olika prisklasser - LG FH495BDS2 i mellanklassen blir bäst i test. Samsung WW80J5426FW/EE blir bästa billiga tvättmaskin och LG FH6F9BDS2 blir bästa premiumval.

Vad ska man tänka på när man köper en tvättmaskin?

Därför är det viktigt att se över sina behov och tänka på några viktiga saker inför köpet:

  1. Hur stor tvättmaskin ska jag välja? ...
  2. Tvättprogrammets längd. ...
  3. Toppmatad eller frontmatad tvättmaskin? ...
  4. Tänk på ljudnivån. ...
  5. Bra sköljning och centrifugering. ...
  6. Kolborstfri motor. ...
  7. Energiklass på tvättmaskiner.

Vad betyder kompakt tvättmaskin?

Vad är fördelen med en kompakt tvättmaskin? Den tar mindre plats än en standard tvättmaskin, som brukar vara ca 60×60 cm. De mer kompakta modellerna kan vara ca 36 cm djupa och ca 50 cm breda. Däremot kan de vara lite högre.

Vad är en toppmatad tvättmaskin?

Frontmatade tvättmaskiner med luckan på framsidan är i särklass vanligast. De har en bredd på 60 cm, som är ett standardmått. Några fördelar med de här modellerna är att de kan ha hög kapacitet, ofta kan staplas och att de centrifugerar i högre hastigheter.

Hur stor tvättmaskin till hästtäcken?

Tvättmaskin My Groom Trumma med en kapacitet på 165 liter, med vatten för syntetisk utrustning. Automatisk vattenkontroll med hjälp av en timer.

Har du en tvättmaskin som ändå kan ta mycket tvätt?

  • Behöver du en liten tvättmaskin som ändå kan ta mycket tvätt kan du satsa på en tvättmaskin som är ca 50 cm djup, de har ofta en kapacitet på ca 7 kg. Bor du pyttelitet ska du satsa på en maskin med minimalt djup. En tvättmaskin som är ca 38-40 cm djup är som klippt och skuren för det lilla badrum.

Hur stor är en tvättmaskin i ditt badrum?

  • En tvättmaskin som är ca 38-40 cm djup är som klippt och skuren för det lilla badrum. Men låt dig inte luras av dess storlek. Dessa maskiner klarar oftast av ca 4 kg tvätt. Har du lite mer plats i ditt badrum kan du satsa på en tvättmaskin med lite större djup. En modell som är ca 42 cm djup klarar oftast av ca 5 kg tvätt.

Hur drivs tvättmaskinens trumma?

  • Tvättmaskinens trumma drivs nämligen av en inbyggd induktionsmotor som minskar både ljudnivån och restfukten. Restfukten berättar hur mycket vatten som är kvar i tvätten när maskinen är färdig, och eftersom att den här modellen har en optimal centrifugeringseffekt har den även en låg restfukt.