:

Hur breda cykeldäck kan jag ha?

Innehållsförteckning:

  1. Hur breda cykeldäck kan jag ha?
  2. Hur breda däck racer?
  3. Vilka däck passar fälg cykel?
  4. Vilken storlek på cykeldäck?
  5. Hur vet man Storlek på Cykelslang?
  6. Hur breda dubbdäck cykel?
  7. Vilka däck till racer?
  8. Hur vet jag vilka däck som passar din bil?
  9. Hur vet man vilket cykeldäck?
  10. Vilken storlek på däck ska jag ha?

Hur breda cykeldäck kan jag ha?

Ja det kan man – inom vissa ramar. Den generella tumregeln är att för varje millimeter som fälgen breddas kommer däcket att bli 0,4 mm bredare – tills det inte kan stretchas ut längre. Nedanstående bild illustrerar vad som händer med däcket om du har för brett däck eller för smalt däck i relation till fälgen.

Hur breda däck racer?

Fler och fler tävlingscyklister och elitmotionärer lämnar 23 mm breda däck till förmån för bredare däck.

Vilka däck passar fälg cykel?

För att ett däck ska passa på en fälg måste däckets och fälgens diameter vara exakt lika. Däremot kan däck av olika profilbredd, exempelvis 37, 40 eller 44 mm monteras på samma fälg, om fälgdiametern är rätt. Observera att de extrasmala racerdäcken med 19 till 20 mm bred profil kräver en extrasmal fälg.

Vilken storlek på cykeldäck?

Detta däcket blir då smalare, men passar ändå på fälgen. Däremot kan du inte ha ett cykeldäck som har storleken 40-635....

EtrtoTumFransk
60-62228 x 2,35" / 29 x 2,35"
62-62228 x 2,4
47-62228x1 5/8x1 3/4700 x 45C
44-62228 x 1 5/8"700 x 42C

Hur vet man Storlek på Cykelslang?

På cykelslangen hittar du samma beteckning som på ditt däck. En slang med beteckningen 18//630 passar till ett däck med ytterbredd mellan 18 och 25 millimeter och en fälgdiameter mellan 6 millimeter. Det bästa är om slangen har samma storlek som däcket.

Hur breda dubbdäck cykel?

Idag finns dubbdäck till alla typer av cyklar. Från 20 till 29 tum, från 30 till 57 mm i bredd och med allt från dubbar.

Vilka däck till racer?

Vilka olika typer av racerdäck finns det? De flesta cyklar har däck med innerslang som pumpas upp med luft. För de flesta cyklister är det bäst att börja leta bland dessa slangdäck när det är dags att byta däck. Vissa högprestandadäck finns som Tubeless Ready vilket innebär att de inte måste användas med slang.

Hur vet jag vilka däck som passar din bil?

Är du osäker på vilken däckdimension som passar din bil kan du ta hjälp av informationen på din bils registreringsbevis. Du kan även titta på däcksidan på dina nuvarande sommar- eller vinterdäck för att se vilken däckdimension (exempelvis 205/55 R16) som passar din bil.

Hur vet man vilket cykeldäck?

De 622 mm beskriver diametern på däcket och de 23 mm beskriver bredden på däcket. Om det inte spelar någon roll att man får ett bredare eller smalare däck än man tidigare haft, så ska man bara titta på däckets diameter, de 622 mm. Däremot ska fälgen alltid vara smalare än däcket.

Vilken storlek på däck ska jag ha?

Är du osäker på vilken däckdimension som passar din bil kan du ta hjälp av informationen på din bils registreringsbevis. Du kan även titta på däcksidan på dina nuvarande sommar- eller vinterdäck för att se vilken däckdimension (exempelvis 205/55 R16) som passar din bil.