:

Hur bred Grusgång?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bred Grusgång?
  2. Hur bred bör en Trädgårdsgång vara?
  3. Hur tjockt lager singel?
  4. Vad kostar stenläggning per kvm?
  5. Hur mycket stenmjöl går det åt?
  6. Hur delar man på marksten?

Hur bred Grusgång?

Jag tycker att många har alltför breda gångar. Måttet 120 cm är för att en rullstol lättska komma fram. Personligen tycker jag att gångar över 100-120 cm blir allt för dominanta i en trädgård och gången känns mer som en landningsbana för reaplan än en mysig slingrande gång.

Hur bred bör en Trädgårdsgång vara?

En entrégång ska varabred att två människor kan mötas, dvs minst 140 cm. En vanlig trädgårdsgång planerar du till mellan 70 och 90 cm, så att skottkärran ryms. Garageinfarten bör varabred att en bil med öppna dörrar får plats.

Hur tjockt lager singel?

Här kan du välja mellan olika storlekar och sorter, men det vanligaste är natursingel av storlekar 8/12 eller 4/8. För att det ska vara behagligt och funktionellt är det rekommenderat att lagret är cirka 3 cm djupt.

Vad kostar stenläggning per kvm?

Sammanfattning. Totalt får du alltså en kostnad på mellan kr per kvm, om man väljer att få hjälp med anläggningsarbetet. Ha dock i beaktande att kostnaden kan variera mycket pga. att förutsättningarna kan vara olika.

Hur mycket stenmjöl går det åt?

Stenmjöl är även utmärkt som avjämningslager vid läggning av marksten, kullersten, träkubb och natursten. Stenmjölet går att använda som sättsand eller fogsand till bredare fogar. ... Plattor och marksten: 1-3 kg/m2.

Hur delar man på marksten?

10.Om du behöver dela en marksten så använd en huggmejsel och en hammare av trä eller plast. 11. Det är i kanterna som man kan behöva dela en marksten. Se till att du får exakt passning.