:

Hur mycket väger en rullstol?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket väger en rullstol?
  2. På vilka olika sätt är det bra med rullstol?
  3. Vad väger en manuell rullstol?
  4. Vad är viktigt att tänka på vid matning patienten sitter i en rullstol?
  5. Hur får man tag på en rullator?
  6. Var kan man köpa en rullstol?
  7. Vad är en god sittställning?
  8. Vad är skillnaden mellan rullstolsburen och rullstolsbunden?
  9. Hur stor är en rullstol?
  10. Kan man hyra en rullstol?

Hur mycket väger en rullstol?

Varianter

ArtikelnummerVikt (kg)
45.0 cm långSe utprovningsprotokoll15,7
47.5 cm kortSe utprovningsprotokoll15,6
47.5 cm långSe utprovningsprotokoll15,8
50.0 cm kortSe utprovningsprotokoll15,7

På vilka olika sätt är det bra med rullstol?

Trots det når många rullstolar inte upp till en god ergonomisk sittstandard. Det finns, som väl är, många olika sittdynor och ryggdynor som förbättrar sittandet. Rullstolar som ger goda förutsättningar för användaren leder också på sikt till färre kostnadskrävande åtgärder för att skapa god funktion och livskvalitet.

Vad väger en manuell rullstol?

En rullstol väger mellan 15 och 20 kg. Om den måste lyftas upp i ett bagageutrymme kan hjul och benstöd tas bort för att minimera vikten.

Vad är viktigt att tänka på vid matning patienten sitter i en rullstol?

Att ta det i lagom takt, ge en angenäm måltid och en bra smakupplevelse är viktigt. Det finns också risker att den som bli matad sätter i vrångstrupen eller inte får i sig tillräckligt med näring för att den som matar saknar rätt hjälpmedel, inte är lyhörd eller har ont om tid.

Hur får man tag på en rullator?

För att ett hjälpmedel från regionen eller kommunen behöver du träffa en person som kan utreda ditt behov av hjälpmedel. Personen beslutar också vilket eller vilka hjälpmedel du får....Förskrivaren kan till exempel vara något av följande:

  1. arbetsterapeut.
  2. fysioterapeut.
  3. logoped.
  4. audionom.
  5. synpedagog.
  6. sjuksköterska.

Var kan man köpa en rullstol?

Hos Harald Nyborg hittar du ett utbud av moderna rullstolar och rollatorer som är stabila, enkla att hantera och mycket prisvärda. Med en rullstol kan du som har en skada, en sjukdom eller en funktionsnedsättning förflytta dig enkelt och smidigt både inomhus och utomhus.

Vad är en god sittställning?

Utgångspunkt för den goda sittställningen är ca 90° i knä och fotled med fötterna placerade i höftbredds avstånd. Det ger en bra understödsyta. Att vinkla/tilta hela sittenheten bakåt är ett bra sätt att ge brukaren en variation och vila. Det kan jämföras med hur vi ibland gungar på stolen bakåt.

Vad är skillnaden mellan rullstolsburen och rullstolsbunden?

I dag är rullstolsburen den term som rekommenderas, såväl av Språkrådet, som av tidningarnas språkspalter. är att de som själva sitter i rullstol använder ordet rullstolsburen, och att de upplever rullstolsbunden som negativt och missvisande – man är ju inte bunden vid rullstolen; den är ett fortskaffningsmedel.

Hur stor är en rullstol?

När rullstolen är i bruk är den 106 cm lång med benstöd, 65 cm bred (inkl. drivringar) och 94 cm hög.

Kan man hyra en rullstol?

Korttidslån. Följande hjälpmedel har du möjlighet att få låna som korttidslån under förutsättning att de finns tillgängliga: Allround-rullstol från sittbredd 35. Standardrollator.