:

Hur bred blir Thuja Brabant?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bred blir Thuja Brabant?
  2. Hur bred blir en Thuja Smaragd?
  3. Vad kostar en Thuja häck?
  4. Hur stor är rotklumpen på en Thuja?
  5. Hur brett mellan Thuja?
  6. Hur stor blir en Tuja?
  7. Kan man plantera Thuja för tätt?
  8. Hur snabbt växer en Tuja?

Hur bred blir Thuja Brabant?

En tujahäck kan bli så bred som 1 – 2 meter om du inte klipper den. Om du önskar en smal häck som passar i en liten trädgård så är det viktigt att du håller efter den och beskär den ofta. Du kan hålla den så pass smal som 30cm om du beskär den regelbundet.

Hur bred blir en Thuja Smaragd?

Att odla Thuja SmaragdEmerald” Växten är vintergrön året om. De växer till en höjd av 3.5 m (och kan till och med växa till en höjd av 7m) när de är fullvuxna, med en bredd av 1.5 till 2m.

Vad kostar en Thuja häck?

(747 kr/meter)

Hur stor är rotklumpen på en Thuja?

Övrigt: Mycket tålig och lättskött planta som är snabbväxande. Plantan kan placeras i direkt solljus eller i delvis skuggiga områden. Kräver en väldränerad och mullrik jord.

Hur brett mellan Thuja?

Använd rätt planteringsavstånd! Antalet thujor per meter beror på hur tät du vill ha häcken från början och vilken storlek du köper: Av plantor som är 1 meter höga kan du plantera 3 thuja per meter,medan 2-2,5 per meter är tillräckligt av våra 2 meters plantor.

Hur stor blir en Tuja?

En Tujaplanta kan bli ganska hög, och med hög menar vi mellan 3 – 5 meter. Dock finns det många olika sorters Tujor, men utgår man ifrån Tuja Brabant (som är vanligast att plantera som häck) kan en sådan planta bli runt 5 meter hög om den trivs.

Kan man plantera Thuja för tätt?

Hur tätt ska man plantera thuja 'Smaragd'? Hur tätt du planterar unga barrträd påverkar hur häcken kommer att se ut. Vid plantering bör avståndet mellan plantorna vara ca 50 cm. För att kunna utvecklas fritt ska avståndet mellan tuja 'Smaragd' och stängslet vara 50 cm – 60 cm.

Hur snabbt växer en Tuja?

Thuja Brabant växer yvigt och ca 30-50cm per år, och med rätt förutsättningar kan den växa ännu mera. Dessa thujor växer sig täta, och lämpar sig därför utmärkt som häckväxt, formklippt eller vildvuxen.