:

Hur mycket kostar en skördetröska?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket kostar en skördetröska?
  2. Hur mycket väger en tröska?
  3. Hur stor är världens största skördetröska?
  4. Hur lång är en skördetröska?
  5. Vilken tröska är bäst?
  6. Hur mycket kostar en traktor?
  7. Vad tröskas bort?
  8. När kom den första tröskan?
  9. Hur stor tröska?
  10. När kom den första skördetröskan?

Hur mycket kostar en skördetröska?

Investering i en skördetröska kan uppgå till fyra miljoner kronor beroende på kapacitet, vilket medför att ett betydande kapital binds (www, Agriwise, 2012). Alternativet till att investera i önskad maskinkapacitet är att hyra in tjänsten från professionell entreprenadverksamhet.

Hur mycket väger en tröska?

Tröskorna vägdes ej men enligt tillverkarens uppgifter väger Lexion 760 i grundutförande 300 kg mer Lexion 750 (16500 respektive 16200 kg).

Hur stor är världens största skördetröska?

Det största skärbordet är 41 fot och CR 10.90 har en spannmålstank på 14 500 liter samt en tömningshastighet på 142 liter i sekunden. Nytt för hela CR-serien är även den nya rymliga hytten Harvest Suite Ultra Cab.

Hur lång är en skördetröska?

Självgående skördetröskor med inbyggd motor kom 1953. De modernaste tröskorna skördar 100 ton vete i timmen. De är utrustade med 12 meters skärbord och är GPS-styrda.

Vilken tröska är bäst?

Att köpa tröska För den som väljer reducerad jordbearbetning är det till exempel viktigt med en bra hack och bosspridare. – När man jämför olika tröskfabrikat ska man titta på frånskillningsyta, sållyta och hur väl den rensar. Motoreffekten är också mycket viktig, säger han.

Hur mycket kostar en traktor?

En ny traktor med lastare kostar någonstans mellan 4 000 kronor.

Vad tröskas bort?

Tröskning är processen där man skiljer kärnan från axet i till exempel spannmål, (eller andra grödor) rensas från höljet (agnar) som omger den.

När kom den första tröskan?

« Pressklipp från lokaltidningar i hela landet mellan 19 vittnar om att skördetröskan trätt in i jordbruket på allvar. Det rapporteras om inköp, ökad effektivitet och ett par olyckor med dödlig utgång. Men den första skördetröskan kom faktiskt till Sverige redan 1928.

Hur stor tröska?

Christer Johansson använder som riktmärke för tröskans storlek att arealen inte bör understiga 13 hektar per fot. Som exempel betyder det att en 16-fots tröska inte bör gå på mindre areal än 208 hektar och en 25-fots inte på arealer under 325 hektar.

När kom den första skördetröskan?

Men den första skördetröskan kom faktiskt till Sverige redan 1928. Godsägaren på Axelvold i Skåne, Albert Berg von Linde, importerade då en International Harvester från USA.