:

Hur stor är en spånskiva?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stor är en spånskiva?
  2. Hur mycket kostar spånskiva?
  3. Vilken tjocklek på spånskiva?
  4. Hur tjock är en Golvspånskiva?
  5. Vad är laminerad spånskiva?
  6. Kan man slipa spånskiva?
  7. Vad väger en spånskiva?
  8. Vilken byggskiva?
  9. Vilken skruv till spånskiva?

Hur stor är en spånskiva?

Används till allt från snickerier till väggar. Oftast i formaten mm, tjocklekar från 10 mm till 22 mm, men även skivtjocklekar upp till 38 mm finns.

Hur mycket kostar spånskiva?

  • Golvspånskiva. 22x mm. 119 kr /st. Köp.
  • Byggskiva Premium. Byggskiva Premium. 79 95 kr /st. Köp.
  • Spånskiva . 89 kr /st. Köp.
  • Walls2Paint Forestia. Vit, 2500x620x12, 2st/frp. 151 kr /m2. Köp.
  • SPÅNSKIVA ELITEX FORESTIA. Vit, 2600x620x12, 2st/frp. 349 kr /m2.

Vilken tjocklek på spånskiva?

Golvspånskivor är tillverkade av träfibrer och lim som sammanpressats under högt tryck och hög värme. Som bärande golvspånskiva ska alltid 22 mm tjocklek användas. I torra utrymmen (klimatklass 0 och 1) används P6-kvalitet. I utrymmen med förhöjd luftfuktighet 80% RF (klimatklass 2) används P5-kvalitet.

Hur tjock är en Golvspånskiva?

Till bärande undergolv för träbjälklag tillverkas en speciell typ av spånskiva, så kallad golvspånskiva Typ P6. Den är i regel 22 mm tjock och spontad runt om. Vid särskilda krav beträffande ljudisolering och brandmotstånd används 38 mm spontad golvspånskiva.

Vad är laminerad spånskiva?

Melaminbelagd spånskiva och melaminbelagd mdf är det vi menar, när vi säger direktlaminat. Direktlaminatet är det mycket starka och tåliga ytskiktet, som oftast består av endast ett tunt pappersskikt.

Kan man slipa spånskiva?

Golv av spånskiva 22 mm har relativt god formstabilitet vid fuktbelastning vid avjämningsarbeten. Därför krävs normalt ingen minsta avjämningstjocklek på dessa material. Slipa ytan med fint slippapper och dammsug. ... Golvet får då motsvarande svikt som om skivan legat på reglar med c 300.

Vad väger en spånskiva?

Artikeldata

ProduktnamnSPÅNSKIVOR FORESTIA 12MM MM
Vikt
EAN-nr398
Netto vikt21.40
TypSPÅNSKIVOR

Vilken byggskiva?

MDF och OSB Det material som används för tillverkning av MDF är barrträ. Ett vanligt mått på en MDF-skiva är x 2440 mm och priset för en sådan skiva är vanligtvis cirka 280 kr. OSB-skivor används främst för inredningsdetaljer samt till golv, väggar och inomhustak.

Vilken skruv till spånskiva?

ESSVE Spånskiveskruv är avsedd för montering av spån-, board-, plywood- eller golvspånskivor inomhus, mot träregel. Skruven är tillverkad av härdat stål med blankförzinkad ytbehandling. Huvudet är försett med fyra skärande rillor som försänker skruven och lämnar en slät yta utan stickor.