:

När började man med CD skivor?

Innehållsförteckning:

  1. När började man med CD skivor?
  2. Hur stort är ett CD omslag?
  3. Är CD ett svenskt ord?
  4. Vad består en CD-skiva av?
  5. Vad betyder CD som i CD läsare )?
  6. När kom CD i bilen?
  7. Vad menas med CD?
  8. Vad är CD förkortning på?
  9. Vilket filsystem har en CD skiva?
  10. Vad betyder CD-spelare?

När började man med CD skivor?

Den första laserskivan för film kom 1978. Den var stor som en LP och analog. Men det var först 1982 när de mindre CD-skivorna med musik började säljas som laserskivan blev en framgång. Den första CD-skivan som pressades för marknaden var ABBA:s The Visitors.

Hur stort är ett CD omslag?

CD-omslag För alla skrivare, 1 mm.

Är CD ett svenskt ord?

Det är därför vi har standarder!!! Lustigt om LASER som ord men inte CD. CD eller cd, egentligen en förkortning för Compact Disc (engelska för 'kompakt skiva'), är ett optiskt lagringsmedium vars läsare använder LASER för att mäta ojämnheter i en reflekterande yta och registrera dessa.

Vad består en CD-skiva av?

Det mesta av skivan består av klar, formgjuten plast. På undersidan präglas en lång spiral med mikroskopiska fördjupningar, som representerar alla bytes. Ovanpå läggs ett lager av reflekterande metall (aluminium, guld eller silver), som i sin tur täcks av ett lager beskyddande akryl, på vilken skivans etikett trycks.

Vad betyder CD som i CD läsare )?

CD (av en. Compact Disc, 'kompaktskiva') är ett optiskt lagringsmedium där informationen är mekaniskt lagrad i form av gropar med varierande längd, längs cirkulära spår, vilka avläses med en laser. ... En CD-skiva är 12 cm i diameter.

När kom CD i bilen?

CD-spelare[redigera | redigera wikitext] DJ:s använder sig av mer avancerade cd-spelare där man bland annat kan ändra ljudets hastighet och tonart. De flesta cd-spelarna matas bara med en skiva, men det finns cd-spelare som kan matas med flera skivor samtidigt och de kallas cd-växlare.

Vad menas med CD?

CD (av en. Compact Disc, 'kompaktskiva') är ett optiskt lagringsmedium där informationen är mekaniskt lagrad i form av gropar med varierande längd, längs cirkulära spår, vilka avläses med en laser.

Vad är CD förkortning på?

Compact Disk. Optisk lagringsmedium for lagring av data eller lyd.

Vilket filsystem har en CD skiva?

Den ses som en efterföljare till ISO 9660, vilken är den gamla (i dagens läge bristfälliga) standarden för CD-media. UDF (v 1.02) är officiellt filsystem för DVD-skivor då formatet bättre klarar av stora mediafiler.

Vad betyder CD-spelare?

En CD-spelare är en elektronisk apparat, avsedd för uppspelning av CD-skivor. CD-spelare brukar oftast finnas i en stereo för hemmabruk, en bilstereo, i datorer eller som portabla enheter. Vissa cd-spelare klarar av att spela upp skivor av andra typer än CD, som exempelvis DVD eller CD-ROM.