:

Hur bred Häll?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bred Häll?
  2. Hur stor spishäll ska man ha?
  3. Hur bred spis?
  4. Kan man byta spishäll själv?
  5. Vilken spishäll ska jag välja?
  6. Hur bred är en ugn?
  7. Hur bred är en vanlig ugn?
  8. Hur mäter man induktionshäll?

Hur bred Häll?

Hur stor plats? För små kök finns hällar på 30–36 cm med 1–2 kokzoner, de passar också om man vill kombinera flera hällar. Standardstorleken 60 cm med 4 kokzoner passar de flesta hushåll. 70, 80 eller 90 cm kan ha upp till 6 kokzoner och gör det möjligt att laga stora måltider.

Hur stor spishäll ska man ha?

Storlek. Om du väljer mellan en 60 cm eller 80 bred spishäll bör du först och främst fundera över hur mycket köksutrymme du har. En 80-90 cm bred spishäll är perfekt för stora middagsbjudningar eller festliga högtider. ... En 30 cm bred spishäll har oftast 2 kokplattor, vilket passar i ett mindre kök.

Hur bred spis?

Den vanligaste bredden är 60 cm men självklart kan du välja bland flera andra bredder. Är köket av äldre standard kan köksbänkens höjd vara 85 cm, men vanligast är att den är 90-93 cm. Spisarnas egenskaper och funktioner skiljer sig mellan olika modeller.

Kan man byta spishäll själv?

Installation. En spis med stickpropp får du installera själv medan en spis med en fast anslutning måste monteras av ett elinstallationsföretag. Välj ett företag arbetar med vitvaror och köksinstallationer. Elinstallationsföretaget ska vara registrerat hos Elsäkerhetsverket.

Vilken spishäll ska jag välja?

Vilken modell som passar bäst till dig beror på vad du tycker är viktigt. Med en induktionshäll går det snabbare att koka upp maten och den är även mer energieffektiv, speciellt vid kortare koktider. En glaskeramikhäll värms upp med strålningsvärme och den har en glöd tid på cirka tre sekunder.

Hur bred är en ugn?

Vilken bredd du väljer på spis beror på vad som passar i ditt kök och vilket behov du har. Standardbredden för spisar är 60 cm. En extra bred spis på 70 cm ger dig en rymligare ugn och större häll - perfekt till den som lagar mat till många eller lagar flera rätter på samma gång.

Hur bred är en vanlig ugn?

Skillnaden mellan en kompaktugn och en vanlig ugn är måtten: en kompaktugn är ofta cirka 45 cm hög, strax under 60 cm bred och cirka 55 cm djup medan en fullstor ugn ofta är strax under 60 cm hög, strax under 60 cm bred och cirka 55 cm djup. Det finns även ugnar som är mycket större än så.

Hur mäter man induktionshäll?

Det sitter en fläkt i hällen som har som funktion att kyla ner komponenterna och andra delar i hällens närhet. Dessa mått är det som behöver skäras ut i bänkskivan för att hällen ska passa i hålet, utan att sjunka igenom. Det vanligaste måttet på en 60-70 cm bred glashäll är 560 mm bred x 490 mm djup.