:

Hur bred ska en stickad halsduk vara?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bred ska en stickad halsduk vara?
  2. Hur lång är en halsduk?
  3. Hur många maskor behövs för en halsduk?
  4. Hur bred är en Barnhalsduk?
  5. Vilka stickor till halsduk?
  6. Hur lång tid tar det att sticka en halsduk?
  7. Hur många meter garn till en halsduk?
  8. Hur många maskor ska jag lägga upp?
  9. Vad är Patentstickning?
  10. Hur gör man Mosstickning?

Hur bred ska en stickad halsduk vara?

Mer än att den är bredare än en slips och längre än en disktrasa, alltså. En tubhalsduk kan givetvis vara ganska kort, eftersom det räcker med ett varv runt halsen.

Hur lång är en halsduk?

Vilken längd skall man ha? 180 cm ger en riktigt lång, rejäl halsduk som går att vira runt halsen. Tänk på att inte göra en lång halsduk för bred eftersom den då blir svår att vira.

Hur många maskor behövs för en halsduk?

GÖR SÅ HÄR: Lägg upp 30 maskor på stickor 7 mm. Sticka rätstickning (endast räta maskor) tills halsduken uppnått den längd du vill ha den i, sen kan du maska av. Vi har gjort vår 180 cm lång (ca 8 nystan à 50 g). När halsduken är klar fäster du en stor pompom i vardera ände.

Hur bred är en Barnhalsduk?

Halsduken har en längd på ungefär 100 cm och en bredd på cirka 15 cm. Halsduken är stickad i 65% ull och 35% alpacka. Blandningen av ull och alpacka gör att halsduken både är len och värmande.

Vilka stickor till halsduk?

Rundstickan är två stickor med spets som sitter ihop med ett flexibelt nylonband av olika längder. Den passar bra till kragen på en tröja eller mössor, sjalar och liknande. Strumpstickor har två spetsiga ändar och används ofta i grupp om 4-5 samtidigt. Lämpliga till strumpor, mössor och ärmar.

Hur lång tid tar det att sticka en halsduk?

Tid: Ungefär en vecka. Rätstickning: Maskorna stickas räta på alla varv.

Hur många meter garn till en halsduk?

För att göra en halsduk beror det på vilket stygn du ska använda och hur lång du vill att halsduken ska vara. Vi rekommenderar 1-3 nystan av lite tjockare ull. Ett nystan om du vill sticka vår Downtown Snood.

Hur många maskor ska jag lägga upp?

Gör ett litet slätstickat stickprov så du vet hur många maskor du behöver för att få 10cm bredd. Ett exempel: 24m ger 10 cm följaktligen behövs det 2,4m för att få 1cm. 2. Ta ett måttband och mät runt halsen ungefär hur stort halshål då vill ha.

Vad är Patentstickning?

Patentstickning är en stickteknik där det stickas med dubbla maskor för att få tydliga, tjocka ränder i arbetet – som en resår. Tekniken ger ett fylligt och tjockt resultat som passar bra till exempelvis halsdukar, tröjor och filtar.

Hur gör man Mosstickning?

Mosstickning är lika enkel som slätstickning och rätstickning. Man stickar på följande sätt: Varv 1: 1 rätmaska, 1 avig maska, 1 rätmaska, 1 avig maska, fortsätt sticka på det sättet varvet ut.