:

Hur stor bör en köksö vara?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stor bör en köksö vara?
  2. Hur breda är köksskåp?
  3. Hur brett ska ett kök vara?
  4. Vad är Standardhöjd på köksbänk?
  5. Hur mycket ska bänkskivan sticka ut Ikea?
  6. Hur djup ska en bänkskiva vara?
  7. Hur högt är ett köksskåp?
  8. Hur bred är en diskho?

Hur stor bör en köksö vara?

TÄNKVÄRT OM KÖKSÖAR Avståndet mellan köksö och övriga skåp bör vara mm. Vill du sitta vid din köksö rekommenderar vi ett överhäng på ca 300 mm och att bredden per sittplats är ca 600 mm.

Hur breda är köksskåp?

Ett över- eller toppskåp har ett djup på 33 cm, så det har fortfarande gott om förvaringsplats. När ditt kök ska monteras rekommenderar vi att det är minst 52 cm mellan bänkskivan och undersidan av överskåpen.

Hur brett ska ett kök vara?

– Har du ett parallellkök bör passagen vara minst 120 och upp till 140 cm bred. Då kan flera personer bekvämt vistas i köket samtidigt. Samma sak gäller avstånd mellan köksö och övrig inredning. – Mellan köksinredningen och matbordet bör det vara minst 120 cm.

Vad är Standardhöjd på köksbänk?

Standardhöjd på arbetsbänk/underskåp – 90 cm, men här kan det skilja drygt 5–10 cm beroende på vad du själv föredrar. Standarddjup på arbetsbänk/underskåp – 60 cm.

Hur mycket ska bänkskivan sticka ut Ikea?

Se till att ha minst 100 mm mellan diskhon och kanterna på bänkskivan för att konstruktionen ska bli robust. 02 Se till att få plats med minst en 400 mm bred arbetsyta mellan hällen och diskhon. 03 För en säker matlagning ska det vara minst 200 mm mellan hällen och väggen.

Hur djup ska en bänkskiva vara?

Vanliga standardmått på bänkskivans djup är 600-610 mm. Tänk också på att dubbelkolla att eventuella kantlister ingår och köpa till ett värme/fuktskydd mot diskmaskin (om du har detta) som monteras på undersidan av bänkskivan.

Hur högt är ett köksskåp?

Standardhöjd på köksskåp/högskåp – 200 cm-220 cm, beroende på din takhöjd.

Hur bred är en diskho?

Bänkskivan har nämligen lika stor funktionell betydelse i köket, som diskhon har. Ett annat tips är att titta på det skåp, där diskhon ska monteras. Är det 50 cm brett kan du inte välja en 60 cm bred diskho utan, att det blir lite problematiskt.