:

Hur bred blir en Bokhäck?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bred blir en Bokhäck?
  2. Hur brett ska man gräva för häck?
  3. Hur djupt ska jag plantera en häck?
  4. Hur smal Avenbokshäck?
  5. Hur djupa rötter har avenbok?
  6. Vilken jord till häckar?
  7. Hur djupt plantera Ölandstok?

Hur bred blir en Bokhäck?

Eftersom boken har en bra tillväxt varje år (ca 20-25 cm i årsskott) och egentligen är ett träd på 20-25 meter så passar den bäst att hålla någonstans mellan 1,50 till 3 meter.

Hur brett ska man gräva för häck?

BÖRJA GRÄV Börja att gräva där häcken ska stå, diket som bildas ska vara minst 40 cm djupt och 40 cm brett per planta. När diket är klart fyller du på med kogödsel i botten, 40 liter kogödsel räcker till cirka 10 meter häck.

Hur djupt ska jag plantera en häck?

Förbered planteringen genom att gräva ett planteringsdike där du tänkt anlägga din häck. Se till att eventuellt gräs eller annan växtlighet gallras bort. Diket bör vara minst 40 cm djupt och 60 cm brett. Blanda upp den befintliga jorden med ny planteringsjord och återfyll ditt dike.

Hur smal Avenbokshäck?

Det blir sällan lyckat att plantera in nya buskar i en gammal häck, så pröva först att sköta om din avenbok lite extra. Man kan klippa avenbok mycket smal, det är nog den häck som man kan klippa allra smalast. Jag har sett avenbokshäckar som är knappa 30 centimeter.

Hur djupa rötter har avenbok?

Nästa steg är att gräva en fåra där plantorna skall stå. En bra riktlinje är att gräva en fåra som är ungefär 50 cm djup. Avenbokens rötter etablerar sig bäst i lös jord, så det är bra att i detta skede lösgöra lite extra jord i fåran.

Vilken jord till häckar?

Plantera häck så här Använd planteringsjord (P-Jord) och blanda runt med befintlig jord. Gräv upp ett plantdike ca 50-70 cm brett och ca 40 cm djupt. ... Vattna häcken ordentligt. Fyll på med jord.

Hur djupt plantera Ölandstok?

Ca 50 cm mellan varje planta om det är häck man ska göra. Gräv dem så djupt att jordkokans övre del hamnar precis under jordytan, dvs. bara lite mer än vad de står i krukan. Använd sandblandad trädgårdsjord som är väldränerad.