:

Hur skyddar kondom mot sjukdomar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur skyddar kondom mot sjukdomar?
  2. Vilka preventivmedel skyddar inte mot könssjukdomar?
  3. Vad skyddar slicklapp mot?
  4. Hur skyddar man sig mot könssjukdomar om man är lesbisk?
  5. Kan man bli gravid om man inte använder kondom?
  6. Vilka preventivmedel skyddar mot graviditeter?

Hur skyddar kondom mot sjukdomar?

Kondom. En kondom är ett skydd av mycket tunt gummi eller plast som du kan sätta på en penis eller en dildo om du ska ha samlag. Kondom är enkelt att använda och ger ett bra skydd mot både könssjukdomar och graviditet.

Vilka preventivmedel skyddar inte mot könssjukdomar?

De olika sätten brukar kallas för preventivmetoder eller preventivmedel. Kondom och femidom är de enda metoderna som också skyddar mot könssjukdomar. Du och den eller de som du har sex med delar på ansvaret för att skydda er mot graviditet. Kopparspiral är ett väldigt säkert skydd om du inte vill få till en graviditet.

Vad skyddar slicklapp mot?

Ska du ha sex med en tjej eller om en kille ska ge dig munsex, kan det vara bra att använda en slicklapp. Det är helt enkelt en tunn duk av gummi eller latex som du kan lägga över det ställe som du vill slicka. Slicklappen skyddar mot klamydia, gonorré och herpes.

Hur skyddar man sig mot könssjukdomar om man är lesbisk?

Suzann menar på att det finns en föreställning att lesbiska kvinnor inte kan få könssjukdomar. Sjukvården har en kunskapslucka gällande kvinnor som har sex med kvinnor. ... Även lesbiska kvinnor kan smittas av HPV-virus då det överförs slemhinna mot slemhinna.

Kan man bli gravid om man inte använder kondom?

Bland par som använder kondom (för att undvika graviditet) vid varje samlag blir cirka två kvinnor av 100 gravida under ett år.

Vilka preventivmedel skyddar mot graviditeter?

Preventivmedel med hormoner P-piller, p-plåster, p-ring, mellanpiller, minipiller, p-stav, p-spruta och hormonspiral är alla preventivmedel som skyddar mot graviditet med hjälp av hormoner. Samtliga innehåller hormonet gestagen som gör slemhinnan i livmodern tunn så att ett befruktat ägg inte kan fästa där.